Ansök om lån

Köpa liten bil – vi ger dig alla fördelarna & tips! Publicerat 4 maj 2018 under kategorin Köpa & Sälja bil

För den som ska köpa bil men inte har behov av en bil med mycket utrymme och många sittplatser kan det vara ett perfekt alternativ med en lite mindre bil. En liten bil innebär ofta många fördelar, det är lättare att ta sig fram i trånga miljöer, t. ex. stadsmiljö, den drar ofta mindre bensin och fickparkering blir inte lika svettigt! I den här artikeln ger vi dig våra bästa tips när du ska köpa en liten och smart bil. Samt ger några tips på prisvärda modeller att spana in!

Som alltid när man ska köpa bil är det viktigt att ha koll på hur köpprocessen ser ut, oavsett om du köper av bilhandlare eller privatperson. Köper du via bilfirma har du såklart en helt annan typ av garantier än om du köper av en privatperson. Tidigare har vi skrivit en artikel om vad du bör tänka på när du köper en begagnad bil, läs våra tips här!

Fördelar med en liten bil

Det finns som sagt en hel del fördelar med att köpa en mindre bil. För stadsbor kan det vara välinvesterade pengar då man förbättrar sin framkomlighet i trånga stadsmiljöer. Det blir lättare att smyga förbi på platser där större bilar kanske fastnar. I händelse av trafikstockning kan det också vara lättare att göra plats och backa i trängda situationer. Förutom fördelen med själva storleken så innebär en liten bil ofta en lägre bränsleförbrukning. På så vis kan man ju även spara pengar i det långa loppet.

Tips på smarta småbilar

Till dig som söker en liten bil till ett schysst pris har vi tagit fram några spännande förslag du borde spana in.

Suzuki – Swift

Det här lilla kraftpaketet erbjuder fyrhjulsdrift och finns att välja som miljöbil med motorer konverterade för gas. Med gasdrift reducerar du din miljöpåverkan samt sparar på ekonomin! Priset startar på ca 149 000 kronor i standardutförande.

Volkswagen – Polo

Alldeles nyligen utsågs denna bil till “World Urban Car of the Year” under World Car Awards. En prestigefylld tävling som ger ett kvitto på att Volkswagen Polo håller en kvalitet i världsklass. En cool nyhet är att man kan välja till en tjänst som kallas Blind Spot, ett system som hjälper dig att upptäcka fordon som befinner sig i din döda vinkel. Priset på en Polo startar på ca 150 000 kronor.

Toyota – Yaris

Toyota Yaris finns som både elhybrid och bensinbil. Elhybridsvarianten laddar sig själv när du bromsar vilket gör att du kan köra längre utan att behöva ladda. Med en Yaris elhybrid färdas du både tyst och smidigt! Priset för en elhybrid startar på ca 180 000 kronor, för bensinvarianten landar startpriset på ca 160 000 kronor.

Köpa bil – vi hjälper dig!

När du hittat en bil som matchar dig och dina behov är du varmt välkommen att kontakta oss för att diskutera ditt billån. Vi på MyMoney erbjuder snabba lösningar och bra villkor. Vi har alltid kunnig personal som kan ge dig expertråd när det kommer till finansiering och upplägg av just ditt billån. Tveka inte att kontakta oss om du undrar över något!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Visa allt i kategorin Köpa & Sälja bil

Stäng