Ansök om lån

Öka värdet på din bostad med dessa 4 renoveringar! Publicerat 17 september 2020 under kategorin Hus & Hem

Öka värdet på din bostad genom att renovera! Det är nog allmänt känt att inför en försäljning av bostaden vill man se till att bostaden är i toppskick för att kunna få mer betalt. I denna artikel går vi igenom fyra renoveringar som är bra att göra om du vill öka värdet på din bostad!

Öka värdet på din bostad

öka-värdet-på-din-bostad-toppskick-2

Genom att se till att din bostad är i toppskick när det är dags för försäljning, kan du öka värdet avsevärt. För att öka värdet på din bostad kan du fundera på att genomföra en del renoveringar innan det är dags. Här nedan har vi listat fyra värdeökande renoveringar. (Plus några extra.)

Renovera badrummet

öka-värdet-på-din-bostad-badrum-3

En av de jobbigaste och dyraste renoveringarna, men ack så viktig för att öka värdet på din bostad! När det gäller badrumsrenovering är det något som kan ge betydande värdeökning vid en försäljning. Fundera över material- och färgval här. Neutralt brukar fungera bättre rent generellt. Här hittar du tips när du ska renovera badrummet.

Renovera köket

öka-värdet-på-din-bostad-renovera-köket-4

Nästa stora renovering som kan löna sig för att öka värdet på din bostad är köket. Med ett modernt och nytt kök kan du få upp prislappen ytterligare. Smaken skiljer sig givetvis mycket och färg- och materialval kan vara avgörande för en del. Håller man sig till stilrent brukar de flesta ändå vara nöjda tror vi. Här kan du läsa våra 5 tips när du ska renovera köket.

Renovera taket

öka-värdet-på-din-bostad-removera-taket-5

Ett lite större ingrepp på huset men som verkligen lönar sig. Ett takbyte kan kännas mastigt, men att sälja ett hus med tak i dåligt skick kan dra ner priset. Här hittar du våra bästa tips när det är dags att byta tak på villan!

Dränera husgrunden

dränera-husgrund-2

En av de kanske tråkigaste renoveringarna måste nog vara dränering. Men ack så viktig den är! En nydränerad husgrund kan ge ett uppsving i försäljningstider. Husdräneringar är ett stort och ganska kostsamt ingrepp så att ha det gjort kan absolut öka värdet vid en försäljning. Läs mer om husdränering här. 

Fler renoveringar som lönar sig

öka-värdet-på-din-bostad-renovering-7b

Det finns såklart många renoveringar du kan göra för att tjäna ytterligare på en försäljning. Ovan nämnda är ju alla ganska kostsamma men man kan även göra mindre renoveringar för att hjälpa upp värdet litegrann. Exempel på bra, och mindre, renoveringar kan vara:

  • Renovera synliga fel i fasaden på ett hus. Kan vara flagnande färg eller snickerier som behöver fixas till. 
  • Renovera golv. Kanske räcker det att slipa om ett trägolv eller fixa fogen i ett klinkergolv. Fler tips om golv hittar du här. 
  • Fixa till väggar och tak. Väggar och tak kan man snabbt fixa till med lite färg om så behövs. För skadad takstuckatur kan du själv försöka åtgärda med rätt material eller anlita ett proffs. 
  • Fixa till din uteplats/uterum om detta finns. En uteplats som utsätts för väder och vind kan behöva sig en liten touch-up för att se fräsch och fin ut. Kanske räcker det med en tvätt med högtryck för trädäcket eller en slipning och oljning/målning för att väcka nytt liv i uteplatsen.

Tänk på att anpassa dina renoveringar så att de passar bostadens stil och område. Fundera även på att ha en röd tråd genom hela bostaden. Inför försäljningen är det såklart viktigt med detaljerna. Mycket kan piffas till och göras mer attraktivt. Se till att de som kommer på visning verkligen får se bostadens bästa sida!

Funderar du på att sälja men vill öka värdet på din bostad med hjälp av renovering? Vi hjälper dig med finansieringen! Ansök enkelt om lån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

28 augusti 2020

Bygga bastu - här är våra tips!

Ska du bygga bastu? För den frusne är kanske en egen bastu drömmen! Inte dumt med en riktigt varm bastu att hoppa in i under årets kallare månader. Och när om inte nu är läge att bygga bastu? I denna artikel ska vi snacka bastu och allt vad det innebär, häng med! För många är nog bastu …Läs mer »

10 mars 2020

Dränera husgrunden - våra tips!

Vad tänker du på när vi säger dränering? Vi gissar på att det inte är speciellt roliga tankar som dyker upp i huvudet! Nej, att dränera husgrunden är kanske inte jätteroligt – men ack så viktigt för både hus och hälsa! Nedan kan du ta del av våra bästa tips. Dränera husgrunden…Läs mer »

11 november 2019

Bygga uterum - våra tips!

Är du sugen på att bygga uterum? Då kan du pusta ut! Vi har plockat fram våra bästa tips på hur du ska tänka inför ditt uterumsbygge. Med denna artikel blir du byggredo på nolltid! Vissa projekt känns helt enkelt roligare än andra! När det handlar om att genomföra projekt som kommer hö…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng