Ansök om lån

5 tips till dig som vill skaffa företagsbil Publicerat 31 oktober 2017 under kategorin Biltips

Är du en entreprenör med ett företag i expansionsfasen? De flesta företagare når den punkt då de har behov av en företagsbil för att kunna ta sig runt till kundmöten eller pendla till sitt kontor. Är du redo att skaffa en företagsbil? Kanske är företagsleasing någonting för dig.

Läs våra 5 snabba tips!

1. Ny eller begagnad bil?
Den första frågan du bör ställa dig själv är om du är ute efter en ny eller en begagnad bil. Om du vill satsa på en ny bil kan det vara en god idé att leasa en bil till företaget. Då har du full koll på din månadsutgift för bilen och kan dessutom göra avdrag på 50 procent av momsen på leasingavtalet. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för företagsleasing. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här.

2. Använd bilen i din marknadsföring
Om du kör runt mycket med bilen för att besöka kunder är det perfekt att utnyttja tillfället att synas med ditt företags varumärke ute på vägarna. Att dekorera bilen med bildekor är ett effektivt sätt att synas på och det kan göras på flera olika sätt. Se exempel här.

3. Satsa på en hybrid
Om du ska köpa en ny bil är det en god idé att satsa på ett miljövänligt alternativ både för miljön och ditt företags varumärke. Vilken signal vill du att din bil ska sända till dina kunder när du kommer körande? Om du redan har en dieselbil som företagsbil kan du idag till och med få installerat ett hybridsystem som omvandlar bilen till en hybridbil med hjälp av XL Hybrids.

4. Välj en bil som uppfyller dina behov.
Välj inte en bilmodell som tjänstebil på måfå. Försök att kartlägga vad du ska använda bilen till och hur långt du ska köra i genomsnitt. Här har Allt om Bilar listat 10 utav de bästa tjänstebilarna för 2017 som inspiration när du gör ditt val.

5. Ha koll på service- och reparationsavtal.
Om du ska använda din bil för att köra sträckor runt om i vårt avlånga land kan det vara viktigt att välja bilmärke efter de som kan erbjuda ett rikstäckande serviceavtal. Då undviker du risken att förlora inkomst en längre tid om bilen skulle behöva service eller reparation.

Lycka till med tjänstebilen!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

5 november 2018

Hitta den optimala familjebilen

Dags att köpa familjebil? I takt med att familjen utökas, ställer det allt högre krav på en bra familjebil. Man behöver en bil med rätt utrymme och säkerhet. Vi på MyMoney vet hur viktig bilen kan vara för en familj och har därför skrivit ihop denna artikel som ska guida dig när du ska …Läs mer »

18 april 2017

Så får du bäst betalt för din bil

Alla vill ha så mycket som möjligt när det är dags att sälja bilen. Här kommer våra tips för att maximera beloppet: Ha koll på pappren! Du måste kunna visa upp för köparen att du betalt in vägskatten, att bilen är försäkrad och att du har följt serviceanvisningarna. All service som …Läs mer »

7 december 2018

Vägsalt - så blir du av med rostboven

Ett utmärkt sätt att förhindra halka, eller ett otyg som gör att bilen rostar i förtid? Åsikterna om vägsalt går isär. Klart är att det årligen sprids ut hela 250 000 ton salt på våra svenska vägar. Det utspridda saltet gör så att is och snö smälter även när temperaturen kryper n…Läs mer »

Visa allt i kategorin Biltips

Stäng