Ansök om lån

Billån utan kontantinsats – funkar det? Publicerat 9 april 2018 under kategorin Billån

Vi har alla sett hur villkor för lån och krav på amorteringar har förändrats under de senaste åren. Större lån kräver ofta en kontantinsats, något som kan sätta käppar i hjulen för många. Med billån är det lite annorlunda. Du kan låna till en ny bil utan att behöva hosta upp en större summa i kontantinsats. Faktum är att du kan teckna ett sådant lån helt utan en insats. Hur din ränta kommer att se ut och vilka omsättningskraven är beror naturligtvis på vilken långivare du väljer att använda dig av.

Det finns flera saker du bör tänka på innan du tecknar ditt billån. Först och främst bör du se över din ekonomi för att avgöra hur mycket pengar du kan avvara för avbetalningar varje månad. När du väl har kommit fram till en summa är det dags att börja höra dig för hos långivare för att hitta ett låneerbjudande som går ihop med din budget. Du vill titta på så många olika långivare som möjligt så att du inte missar ett riktigt bra erbjudande. När du väl hittar långivare inom ramen för din budget rekommenderar vi dig att läsa det finstilta. En ganska låg summa att betala varje månad behöver nödvändigtvis inte representera det bästa alternativet. I slutändan kan det mycket väl betyda att du har betalat mer i ränta än du skulle ha gjort hos en annan långivare som kräver en lite högre månadssumma. Jämför punkt för punkt innan du bestämmer dig:

  • Kolla upp vad du kan avvara månadsvis
  • Jämför villkor från flera olika långivare
  • Hitta en eller flera långivare som passar din budget
  • Jämför de slutgiltiga räntekostnaderna mot månadskostnaden
  • När du känner dig säker, teckna ditt nya lån

Ett billån är precis som alla andra lån, du måste följa avbetalningsplanen för att undvika att hamna hos inkasso och riskera en betalningsanmärkning. Därför är det viktigt att du planerar inför framtiden. Förhoppningsvis fortsätter allt att rulla på men skulle olyckan vara framme kan det vara bra att ha en plan. Den bästa säkerheten du kan ha är ett sparat kapital som kan täcka dina månatliga utgifter för en period framåt. På så vis behöver inte eventuell förändrad levnadssituation fälla dig helt. Känner du att utrymmet inte finns kan det vara en bra idé att spara ihop ett litet kapital innan du tecknar ditt lån. När du väl är redo att leta efter ett passande lån så är det viktigt att du jämför olika lån mot varandra (jämför lån här) Det du främst bör titta efter är ränta och avgifter då detta kan skilja sig markant mellan olika kreditgivare.

Billån utan kontantinsats hos MyMoney

allt du behöver veta om billån utan kontantinsats

Att ta ett billån utan en kontantinsats är fullt möjligt och erbjuds hos flera långivare. Därför har du chansen att jämföra räntekostnader, avbetalningstid och liknande mellan de olika långivarna för att hitta det mest fördelaktiga lånet. När du jämför är det viktigt att du läser alla villkor noga så att du inte missar något. Försäkra dig om att din budget håller för din nya månadsutgift så att du inte riskerar att få problem framöver. Ett sparat kapital kan hålla dig flytande om något oväntat inträffar. När lånet väl är tecknat är det bara att investera i din nya bil och njuta av den. Vi på MyMoney har bra lösningar för dig som vill ta ett billån utan att lägga kontantinsats. Kontakta oss gärna om du har frågor eller ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

14 februari 2018

Bilfinansiering - så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Billån

Stäng