Ansök om lån

Billån: Våra 5 hetaste tips till dig! Publicerat 6 juni 2017 under kategorin Finansiering

Det är långt i från alla som har möjlighet att köpa ny bil kontant. Det är då vi på MyMoney kommer till er tjänst eftersom vi kan erbjuda ett förmånligt billån som är anpassat efter dina behov. Här har vi samlat 5 värdefulla tips inför finansiering av ny bil.

1. Gör en budget för totalkostnaden.

När man ska köpa ny bil så är det lätt att bli snurrig av alla siffror och kostnader som tillkommer. Förutom månadskostnaden för billånet bör du ha återbetalningstiden som du har valt i åtanke. Du bör även göra en kalkyl för driftskostnaderna för bilen – allt från besiktning till skatt, service och reparationer så att du får en helhetsbild över vad den totala månadskostnaden blir inklusive lån. Glöm inte att räkna in försäkring, drivmedelskostnader och vinterdäck som också är kostnader som du måste räkna med i din budget.

2. Glöm inte bort att du kan dra av räntekostnader på skatten!

Glöm inte bort avdragsrätten. 30 procent på räntekostnaden för ditt billån upp till 100 000 kronor per år är avdragsgillt i deklarationen. Här finns det pengar att spara.

3. Spara ihop till en kontantinsats – om du vill.

Det är inget krav att du ska gå in med en kontantinsats när du tar ett billån hos MyMoney, dock kan det vara en god idé eftersom räntekostnaden och totalkostnaden för lånet blir lägre. Om du säljer din gamla bil innan du köper kan du få ihop tillräckligt för en bra kontantinsats.

4. Betala av i din egen takt!

Vissa vill betala av sitt billån fort och väljer att betala en högre månadskostnad under kortare tid. Vissa är bekväma med en lägre månadskostnad och väljer att hellre betala av lånet över en längre tid. Hos oss går båda alternativ lika bra! Det är viktigt för oss att du får betala av lånet i den takt som du känner dig bekväm med. Du kan också lösa in hela beloppet när du vill utan extra kostnad om du helt plötsligt känner för att betala av hela resterande lånet på en gång, då är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig med det.

5. Se till att du uppfyller kraven.

Vi har några grundkrav som ska uppfyllas innan du kan ta ett billån hos oss. Till exempel ska du ha en fast inkomst, inte ha några betalningsanmärkningar och vara över 18 år. Läs mer om kraven här.

Kontakta oss när du är redo för en ny bil! Vi nås på tel. 0770-17 60 60 eller maila kontakt@wordpress.mymoney.se. Du kan även ansöka online här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

5 januari 2023

Prata pengar med dina barn - här är våra bästa tips!

Tycker du att det är svårt att prata pengar och ekonomi med dina barn? Innan du sätter dig ner och pratar med barnen kan det vara bra att vara lite påläst och ha koll på vad du behöver gå igenom och vad ditt barn behöver veta. Vi guidar dig till att ta snacket och göra ditt barn redo för …Läs mer »

25 juli 2017

5 tips om att leasa företagsbil

Funderar du på att leasa en bil till företaget? Läs våra värdefulla tips nedan innan du sätter igång. Visste du att vi kan hjälpa dig se över ditt leasingavtal för firmabilen? Våra kunder sänker ofta sin månadskostnad med mer än 20%. Kontakta oss här om du vill veta mer. Välj ett kä…Läs mer »

10 mars 2023

Missa inte dessa 5 avdrag! - Deklaration 2023

Deklaration och avdrag, det är en återkommande fråga som ställs varje år. Som tur är går det mesta på autopilot i Sverige och många behöver bara dubbelkolla så att informationen på sin deklaration stämmer. Men det kan dock finnas ett antal avdragsgilla kostnader som kan påverka din dek…Läs mer »

Visa allt i kategorin Finansiering

Stäng