Ansök om lån

Här är världens snabbaste bilar! Publicerat 13 maj 2020 under kategorin Bilinspiration

Världens snabbaste bil är helt klart en eftertraktad titel! Att slå rekord är såklart eftersträvansvärt för vissa och i bilvärlden gillar man ju att vara bäst. I denna artikel ska vi kika på de sex snabbaste produktionsbilarna just nu. Detta vill du inte missa!

Världens snabbaste bilar – just nu

världens-snabbaste-bil-2b

Moderna bilar är givetvis ganska snabba över lag. Men det finns vissa modeller och tillverkare som sticker ut när det kommer till hastigheten. Här nedan har vi listat sex av världens snabbaste bilar!

6 – SSC Ultimate Aero (413 km/h)

världens-snabbaste-bil-ssc-ultimate-aero-3

Denna monsterbil går från 0-100 km/h på 2,7 sekunder! Inte illa alls om vi får säga vårt. 2007 slog bilen världsrekordet för snabbaste produktionsbilen på hela 413 kilometer i timmen. Fram till 2010 höll Ultimate Aero förstaplatsen då nästa bil i listan snodde rekordet.

5 – Bugatti Veyron Super Sport (431 km/h)

världens-snabbaste-bilk-bugatti-veyron-super-sport-4

Bugatti Veyron Super Sport har inte mindre än 1200 hästkrafter och snodde 2010 förstaplatsen över världens snabbaste bil. Denna Bugatti kostade omkring 5 miljoner Euro att tillverka (!) och såldes för omkring 1 miljon Euro vilket gjorde den till en riktig förlustaffär för den franska tillverkaren. Man tillverkade ändå hela 450 Bugatti Veyrons.  

4 – Hennessey Venom GT (435 km/h)

världens-snabbaste-bil-hennessey-venom-gt-5

Hennessey Venom GT nådde toppfarten 435 kilometer i timmen 2014 och norpade då åt sig ledningen som världens snabbaste bil. Men bilen blev aldrig noterad i Guinness World Record som världens snabbaste då biltillverkaren inte uppfyllde vissa av kraven som Guinness har. 

3 – Koenigsegg Agera RS (444,6 km/h)

världens-snabbaste-bil-koenigsegg-agera-rs-6

2017 slog den svenska biltillverkaren på stort då Koenigsegg Agera RS tog hem hastighetsrekordet med snabba 444,6 kilometer i timmen. Ett rekord som uppmättes på en landsväg mellan Las Vegas och Pahrump i USA. Härligt att en svensk tillverkare är med i toppen tycker vi!

2 –  Bugatti Chiron (490,5 km/h)

världens-snabbaste-bil-bugatti-chiron-7

2019 stod det klart att Bugatti Chiron norpade svenska Koenigsegg på toppfartsrekordet då de körde i hela 490,5 kilometer i timmen. Det var dock ingen standardversion av Chironen som kördes vid försöket utan en något alternerad version. En vanlig Chiron gör “bara” 420 km/h – eller 458 km/h om man tar bort toppfartsspärren. 

1. Tuatara by SSC North America (532,7 km/h)

2019_SSC_Tuatara
Bildkälla: Wikimedia commons/By Corbin Harder – Own work, CC BY-SA 4.0

Vi har en ny etta. Efter en vild rekordkörning i öknen i Nevada, USA, så fick föraren Oliver Webb upp sitt vrålåk Tuatara ifrån supersportbilstillverkaren SSC North America i maffiga 532,7 km/h. Klart över det tidigare rekordet. ”Under bättre förhållanden så är jag säker på att vi kunde kommit upp i ännu högre hastigheter”, hävdar han. Oavsett så har han rattat världens snabbaste bil.

Vill du läsa mer om världens fulaste bilar kan du göra det här. Kanske är du mer sugen på att se fler coola bilar? Kika då här! Blev du sugen på att uppdatera i garaget? Kanske dags att köpa lite fler hästkrafter? Ansök om billån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

12 december 2017

Volvos självkörande bil testas nu av familjer

Volvo kallar det Drive Me –  världens största test för självkörande bilar för vanliga människor i trafik. Upp till hundra självkörande bilar ska testas av familjer i Göteborg. Drive Me började redan 2013 och nu är det alltså äntligen dags för det stora testet med passagerare i …Läs mer »

25 december 2018

Vi granskar klassikern: Volvo 240

Nu är det äntligen dags att granska Volvo 240. Sveriges mest älskade och hatade bil. För över 40 år sedan kom denna populära modell ut på marknaden och la grunden för Volvos berömda rykte om att bygga säkra och robusta bilar. Sedan premiären 1974, har Volvo 240 uppdaterats på 160 punkte…Läs mer »

11 september 2019

Amerikanska bilmärken - våra tre favoriter

Vad tänker du när du hör amerikanska bilmärken? Kanske tänker du på den klassiska amerikanska bilen som rullar runt på cruising under somrarna. Eller så tänker du kanske på en av världens mest sålda bil, hela 35 miljoner exemplar, Ford F-serien. Det finns många fina amerikanska bilmärk…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng