Ansök om lån

Här är världens snabbaste bilar! Publicerat 13 maj 2020 under kategorin Bilinspiration

Världens snabbaste bil är helt klart en eftertraktad titel! Att slå rekord är såklart eftersträvansvärt för vissa och i bilvärlden gillar man ju att vara bäst. I denna artikel ska vi kika på de sex snabbaste produktionsbilarna just nu. Detta vill du inte missa!

Världens snabbaste bilar – just nu

världens-snabbaste-bil-2b

Moderna bilar är givetvis ganska snabba över lag. Men det finns vissa modeller och tillverkare som sticker ut när det kommer till hastigheten. Här nedan har vi listat sex av världens snabbaste bilar!

6 – SSC Ultimate Aero (413 km/h)

världens-snabbaste-bil-ssc-ultimate-aero-3

Denna monsterbil går från 0-100 km/h på 2,7 sekunder! Inte illa alls om vi får säga vårt. 2007 slog bilen världsrekordet för snabbaste produktionsbilen på hela 413 kilometer i timmen. Fram till 2010 höll Ultimate Aero förstaplatsen då nästa bil i listan snodde rekordet.

5 – Bugatti Veyron Super Sport (431 km/h)

världens-snabbaste-bilk-bugatti-veyron-super-sport-4

Bugatti Veyron Super Sport har inte mindre än 1200 hästkrafter och snodde 2010 förstaplatsen över världens snabbaste bil. Denna Bugatti kostade omkring 5 miljoner Euro att tillverka (!) och såldes för omkring 1 miljon Euro vilket gjorde den till en riktig förlustaffär för den franska tillverkaren. Man tillverkade ändå hela 450 Bugatti Veyrons.  

4 – Hennessey Venom GT (435 km/h)

världens-snabbaste-bil-hennessey-venom-gt-5

Hennessey Venom GT nådde toppfarten 435 kilometer i timmen 2014 och norpade då åt sig ledningen som världens snabbaste bil. Men bilen blev aldrig noterad i Guinness World Record som världens snabbaste då biltillverkaren inte uppfyllde vissa av kraven som Guinness har. 

3 – Koenigsegg Agera RS (444,6 km/h)

världens-snabbaste-bil-koenigsegg-agera-rs-6

2017 slog den svenska biltillverkaren på stort då Koenigsegg Agera RS tog hem hastighetsrekordet med snabba 444,6 kilometer i timmen. Ett rekord som uppmättes på en landsväg mellan Las Vegas och Pahrump i USA. Härligt att en svensk tillverkare är med i toppen tycker vi!

2 –  Bugatti Chiron (490,5 km/h)

världens-snabbaste-bil-bugatti-chiron-7

2019 stod det klart att Bugatti Chiron norpade svenska Koenigsegg på toppfartsrekordet då de körde i hela 490,5 kilometer i timmen. Det var dock ingen standardversion av Chironen som kördes vid försöket utan en något alternerad version. En vanlig Chiron gör “bara” 420 km/h – eller 458 km/h om man tar bort toppfartsspärren. 

1. Tuatara by SSC North America (532,7 km/h)

2019_SSC_Tuatara
Bildkälla: Wikimedia commons/By Corbin Harder – Own work, CC BY-SA 4.0

Vi har en ny etta. Efter en vild rekordkörning i öknen i Nevada, USA, så fick föraren Oliver Webb upp sitt vrålåk Tuatara ifrån supersportbilstillverkaren SSC North America i maffiga 532,7 km/h. Klart över det tidigare rekordet. ”Under bättre förhållanden så är jag säker på att vi kunde kommit upp i ännu högre hastigheter”, hävdar han. Oavsett så har han rattat världens snabbaste bil.

Vill du läsa mer om världens fulaste bilar kan du göra det här. Kanske är du mer sugen på att se fler coola bilar? Kika då här! Blev du sugen på att uppdatera i garaget? Kanske dags att köpa lite fler hästkrafter? Ansök om billån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

24 oktober 2019

Vi presenterar världens minsta bil, Peel P50!

Har du koll på världens minsta bil? Inte? Lugn, vi ska presentera den ordentligt för dig i den här artikeln! Peel P50 är en så kallad mikrobil, ursprungligen tillverkad mellan 1962-1965. Häng med när vi utforskar detta unikum i bilvärlden! Världens minsta bil heter Peel P50 Peel P50:s hist…Läs mer »

20 april 2020

Här är årets bil 2020!

Årets Bil 2020 är korad! Äntligen! En jury beståendes av 60 motorjournalister från 23 europeiska länder har enats. Det blev Peugeot 208 som tillslut gick vinnande ur tävlingen och därmed snuvade favorittippade Tesla Model 3 på segern. Årets bil – En speciell ceremoni  Årets Bil…Läs mer »

21 februari 2019

Världens fulaste bil - enligt oss!

Är bilens utseende viktigt? För vissa är det lika viktigt som kläderna man bär, det talar om vem man är. Gör dig redo att ta fram skämskudden, detta blir en resa i gräsliga former och designmässiga katastrofer. Här listar vi några av de mest bisarra och fulaste bilarna i historien, och u…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng