Ansök om lån

Månadens lyxbil: Toyota GR Supra Publicerat 18 september 2019 under kategorin Bilinspiration

Toyota GR Supra – renaste körupplevelsen någonsin enligt Toyota. Toyota GR Supra är femte generationen av Supra, som enligt Toyota är skapad för leverera en körupplevelse i toppklass. Både på racerbanan och på vägarna. 

Toyotachefen Aiko Toyoda håller Supra väldigt nära hjärtat och efter lanseringen av den nya Toyota GR Supra, berättade han hur viktig bilen varit för honom under hans karriär. Under sin tidiga karriär började han köra en Toyota Supra. Det var med Supran han lärde sig köra runt Nürburgring för att bli Master Driver. När bilen slutade produceras, fortsatte Toyoda att köra sin Supra. Så trots att Toyota faktiskt inte planerade att tillverka en ny Supra höll Toyoda ett stadigt grepp om sin gamla trotjänare. Så föll det sig ändå så att nya GR Supra föddes genom utvecklingen på Nürburgring – och nu är den här och mer levande än någonsin! Hör Aiko Toyoda berätta om sin personliga relation till Toyota GR Supra och hur han blev Master Driver när han körde den. 

Under motorhuven på Toyota GR Supra

toyota_supra_engine_2

Om vi tar en titt under motorhuven hittar vi en sexcylindrig motor, 3.0 liter, 340 hästkrafter och 500 newtonmeter. Med andra ord, en riktigt fin racerbil med en toppfart på 250 km/h. Det som Toyota inte nämner är att Toyota GR Supras motor egentligen inte är skapad av Toyota, utan BMW. En identisk motor finner du om du kollar under motorhuven på en BMW Z4.

Dock vinner Toyota GR Supra mot BMW Z4 M40i när det kommer till 0-100 km/h, med tiden 4,3 sekunder. Hela tre hundradelar snabbare än BMW:n. Anledningen till detta har mest med vikten av Toyota GR Supra att göra, den är hela 40 kg lättare än sin motståndare. Kollar man på resten av kroppen så är Toyota GR Supra 6 cm längre än BMW Z4, men GR Supra är däremot något lägre och smalare i formen.

toyota supra_tredje_toyota-2020-future-vehicles-supra-l


Premium-paket och pris för Toyota GR Supra

toyota_supra_interiör_3

Så vad kostar det att äga denna sportbil? I Sverige får du betala mellan 680 000 – 704 000 kronor, beroende på vilken utrustningsnivå du köper. Alla Toyota GR Supra som beställdes vid lanseringen inkluderade premium-paketet. I detta premium-paket ingår bland annat aktiv fjädring, aktiv diffbroms över bakaxeln, skarpare bromsar, nyckellöst lås- och startsystem, 19-tums hjul och mycket annat. 

Vill du läsa om fler lyxbilar? Vi har tidigare skrivit om en av våra favoriter, Mercedes AMG-GT Roadster. Vill du, som vi här på MyMoney, äga denna superba sportbil? Då kan vi hjälpa dig billånet. Ansök här

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

22 juni 2018

Volvo V70 - en svensk kvalitetsklassiker

I april 2016 skrevs svensk bilhistoria, då rullade nämligen den sista tillverkade Volvo V70 av produktionslinjen på fabriken i Torslanda. Detta sista exemplar finns nu att beskåda hos Volvomuseet i Arendal. Vad är det då som gör Volvo V70 så speciell? Den har varit Sveriges mest sålda bil u…Läs mer »

13 maj 2020

Här är världens snabbaste bilar!

Världens snabbaste bil är helt klart en eftertraktad titel! Att slå rekord är såklart eftersträvansvärt för vissa och i bilvärlden gillar man ju att vara bäst. I denna artikel ska vi kika på de sex snabbaste produktionsbilarna just nu. Detta vill du inte missa! Världens snabbaste bilar &…Läs mer »

11 februari 2019

50-talets mesta sportbilar - en tillbakablick

Vem kan stå emot en riktig sportbil från 1950-talet? Trots att dagens bilar erbjuder större komfort med betydligt fler tekniska finesser, så kan de inte jämföras med känslan av att befinna sig i en tvåsitsig racer som flyger fram på vägen. Den låga vikten, goda väghållningen och exakta …Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng