Ansök om lån

Japanska bilmärken – våra tre favoriter Publicerat 15 september 2018 under kategorin Bilinspiration

Japanska bilmärken finns det många! Många av dem är dessutom omåttligt populära på våra svenska vägar. Japanerna är kända för att tillverka teknik av hög kvalitet, det gäller även när det kommer till bilar. Vi har därför satt ihop en liten artikel med fokus på våra tre favoriter bland japanska bilmärken, häng med!

Bland de största märkena hittar vi bl. a: Toyota, Suzuki, Subaru, Mitsubishi Motors, Datsun och Nissan. Kollar man på premiumsegmentet hittar man Lexus. Dessa exempel är bara några av de japanska bilmärken som finns på marknaden.

Våra favoriter bland japanska bilmärken

Det är många av märkena som håller hög standard till rimliga priser. När vi ska fördjupa oss i tre av våra favoriter landar vi ändå i Subaru, Toyota och Lexus. Tre märken som erbjuder variation bland modeller såväl som prisklass.

Subaru

Subaru har en ganska intressant historia. Företaget i sin urform grundades 1917 och då som flygplanstillverkare med namnet Nakajima Aircraft. Efter Japans nederlag i andra världskriget, som ledde till försämrad infrastruktur med behov för billiga och smidiga fordon, började man istället med tillverkning av skotrar. I och med nysatsningen presenterades även ett nytt företagsnamn, Fuji Sangyo. Under 50-talet började man även tillverka busskarosser och senare även bilar. 1953 bytte man namn till Subaru Corporation och 1958 presenterades motsvarigheten till Tysklands Bubbla, folkbilen Subaru 360. Resten är historia och 1982 äntrar Subaru den Svenska marknaden. Idag är bilmärket känt för att ha fyrhjulsdrift på nästan alla sina modeller och vi tycker oss se en tydlig ökning av märkets modeller ute på vägarna.

Se Subarus utbud här!

Toyota

Toyota är idag världens största fordonskoncern med huvudsäte i staden med samma namn. Företaget grundades 1937 av familjen Toyoda. Toyota är idag världsledande tillverkare av hybridbilar, vilket såklart är en av anledningarna till att tillverkaren är med på vår topp tre!  Redan 1997 introducerades Toyota Prius som år 2000 även började säljas i Europa. Idag har Toyota 39 elhybridsmodeller i produktion och de ligger verkligen i framkant när det gäller miljötänk inom fordonsindustrin.

Se Toyotas utbud här! 

Lexus

Lexus får klassas som premiumvalet bland japanska bilmärken. Lexus tillverkas under en division av Toyotakoncernen som redan 1983 påbörjade arbetet med en premiumbil. 1989 presenterades den allra första Lexusbilen. Tanken var att bilen skulle attrahera främst den amerikanska marknaden och redan 1991 blir Lexus den mest sålda importerade lyxbilen i USA. 1999 har en miljon Lexus sålts i USA. 2005 introducerade man den första hybridvarianten och framgångarna fortsätter världen över.

Se Lexus utbud här!

Japans starka fordonsindustri

Japan har verkligen många bra biltillverkare! Är du på jakt efter en pålitlig och prismässigt konkurrenskraftig bil, bör du definitivt spana in våra favoriter bland tillverkarna. Vi på MyMoney förordar såklart att fundera på en miljöbil inför nästa bilköp. Här är vår lista med elbilar som kommer 2019. I vanlig ordning hjälper vi dig gärna med billånet när det är dags!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

19 mars 2019

Upptäck nya Volvo V60 Cross Country!

Volvo V60 Cross Country är det senaste tillskottet i Volvo V60-familjen som bara växer. Den nya Cross Country-modellen bygger på den vanliga Volvo V60, som lanserades tidigare i år. Söker du en bil som du kan ta dig fram i tuff terräng med samtidigt som du inte vill kompromissa med design och …Läs mer »

10 februari 2020

Vilken blir årets bil 2020? Här är finalisterna!

Årets bil 2020 ska avgöras under februari och sju lyckliga finalister är nominerade. I denna artikel ska vi avslöja vilka finalisterna är och samtidigt kika lite närmare på dem. Häng med!  Årets bil 2020 Snart är det dags för uppgörelsen i Årets Bil 2020 och här nedan har vi prese…Läs mer »

16 februari 2018

Bästa familjebilen 2018

Håller din familj på att utökas? Då är det dags att skaffa en familjebil! Kraven på den här typen av bil är höga både när det gäller komfort och säkerhet. En växande familj innebär även att bilen behöver ha gott om utrymme. Till vardags kräver barnvagnar, bilstolar, matkassar och s…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng