Ansök om lån

Guld-Porsche i endast 500 unika exemplar Publicerat 13 juni 2017 under kategorin Bilinspiration

Det guldskimrande vrålåket Porsche 911 Turbo S Exclusive Series blir den snabbaste turbon hittills med upp till 607 hästkrafter! Om du är intresserad av riktigt exklusiva lyxbilar borde du hålla dig uppdaterad om Porsche Exclusive Manufaktur i Zuffenhausen som är en nyinrättad avdelning som har i uppdrag att producera extraordinära och tämligen sällsynta lyxbilar.

Guld-porschen produceras väldigt exklusivt i endast 500 exemplar, så om du vill lägga vantarna på en av dessa bilar måste du vara snabb. Prislappen ligger på motsvarande ca. 2,5 miljoner kronor, men då kan du se fram emot en riktigt klassisk sportbil i en ny exklusiv tappning.

Porsche 911 Turbo – superbil sedan 1974

Den allra första 911 Turbon presenterades på Paris Motor Show år 1974 till besökarnas häpnad och räknas som en av de allra första superbilarna. Det som imponerar då som nu är bilens superlativa prestanda kombinerat med dess effektivitet och förmåga att ändå fungera som en vardagsbil, även om det är en oerhört lyxig sådan.

Vad är nytt med Porsche 911 Turbo S Exclusive Series-upplagan?

Exteriören är en lätt konstruktion tillverkad i mestadels kolfiber. Färgen är handmålad och benämns som Gold Yellow Metallic. Interiören är inspirerad av exteriören och är även den definierad av kolfiber till exempel som materialval för den dekorativa panelen kring instrumentbrädan. Även mycket av interiören är handgjort som de exklusiva bilmattorna med läderdetaljer. Läderinteriören är svart med fina gulddetaljer. Men det mest exklusiva med denna lyxbil blir ändå uppgraderingen av hästkrafter med hela 27 hp till 607 hp.

Lyxbilar säljer som aldrig förr dels på grund av ökad leasing både för företag och privat. Läs mer här. Vilken lyxbil drömmer du om?  Om kostnaden spelar mindre roll för dig så har vi listan med världens dyraste bilar.

/Vännerna på MyMoney

Bildmaterial: http://www.porsche.com/usa/models/911/911-turbo-s-exclusive-series

Relaterade artiklar

19 november 2021

Nya bilmodeller 2022 - Vilken väljer du?

Är det snart dags för en ny bil? Du kanske redan kollar runt efter en, men inget känns helt rätt ännu? Vi har samlat de bilar som vi kan förvänta oss att få se under senhösten 2021 och 2022. Bilindustrin rör sig snabbt framåt och fokus ligger nu helt klart på eldrivet. Vi har samlat en l…Läs mer »

25 december 2018

Vi granskar klassikern: Volvo 240

Nu är det äntligen dags att granska Volvo 240. Sveriges mest älskade och hatade bil. För över 40 år sedan kom denna populära modell ut på marknaden och la grunden för Volvos berömda rykte om att bygga säkra och robusta bilar. Sedan premiären 1974, har Volvo 240 uppdaterats på 160 punkte…Läs mer »

20 april 2020

Här är årets bil 2020!

Årets Bil 2020 är korad! Äntligen! En jury beståendes av 60 motorjournalister från 23 europeiska länder har enats. Det blev Peugeot 208 som tillslut gick vinnande ur tävlingen och därmed snuvade favorittippade Tesla Model 3 på segern. Årets bil – En speciell ceremoni  Årets Bil…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng