Ansök om lån

BMW M8 blir verklighet 2020 Publicerat 8 juli 2019 under kategorin Bilinspiration

Prestanda och toppklass, BMW M8 lär inte göra oss inte besvikna. Vi har tagit ett djupdyk ner i denna bil av toppklass signerad BMW. Följ med oss när vi utforskar BMW M8 och vad den kommer att ha att erbjuda oss när den kommer ut på marknaden 2020.

Konceptbilen BMW M8 visades för första gången på Genevésalongen 2018 och det har sedan dess florerat många bilder online på den fräcka bilen. Att konceptet nu blir verklighet är en efterlängtad nyhet. Vi förväntar oss inget mindre än full fart, stil och lyx.

BMW M8 – Det nya flaggskeppet 

bmw m8 cab 2

På 1990-talet skapades prototypen för BMW M8, men då lyckades den aldrig bli mer än så, en prototyp. Nu, 20 år senare, är den här igen. Denna gång för att stanna. BMW M8 kommer kunna köpas i coupé, competition coupé, cabriolet och competition trim. Skapad för att bli BMWs nya flaggskepp, ges den en ny, sportigare och mer modern design. Prestandan gör oss inte besvikna med lovord på 0-100 km/h på 3,2 sekunder (Ryktena säger dock att competition modellen kommer ligga under 3 sekunder).

Motor & Prestanda

bmw m8 motor

Om vi tar en titt under motorhuven på detta monster, hittar vi en motor skapad för racerbanan. En kraftfull 8-cylinder M Twinpower Turbo bensinmotor som utvecklar hela 460kW (635hK) och har en toppfart på 250 km/h. För att bilen ska prestera i toppklass, har den fått ett uppgraderat kylsystem samt oljetillförsel, allt för att den ska prestera allra bäst. För att föraren ska få den bästa kördynamiken, har BMW M8 ett adaptivt M Chassi. Detta för att kunna anpassa stötdämparens egenskaper till förarens önskan. Beroende på körningen finns det tre olika lägen, Comfort, Sport och Sport+.

Design

bmw m8 avgasrör 4

BMW M8 är designad för att ge ett sportigare och lyxigare uttryck. Exteriören är designad med de utmärkande M-detaljerna så som njurramen i svart krom där fram och det högglanskromade sportavgassystemet där bak. Med M-seriens avgassystem har du valmöjligheter mellan det intensiva och aggressiva vrålet från avgasrören eller ett mer diskret, sportigt ljud (som BMW beskriver det). Biltillverkaren har tänkt på allt för att BMW M8 ska leverera och prestera på topp. Bilen är även utrustad med högglanspolerade 20” M fälgar i lättmetall och ett innovativt bromssystem. Föraren kommer själv även kunna, med hjälp av Setup-knappen i mittkonsolen, ändra på fjädringen, styrningen, fyrhjulsdriften och bromsarna. Allt detta för att ge föraren möjligheten att optimera sin körupplevelse.

Säljstart & pris ännu oklart

bnmw m8 next gen 5

Många är ivriga att få sätta sig bakom ratten på denna mycket efterlängtade bil. Säljstart och svenska priser är än så länge inte presenterade, men vi hoppas få svar på de frågorna på “BMW Group #NextGen”. Är du intresserad av flera bilmässor så har vi en artikel över höstens coolaste bilmässor.

Känner du att detta är bilen för dig? Vi hjälper dig såklart med ett billån om det behövs och du kan enkelt ansöka om ett billån här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

13 augusti 2019

Månadens lyxbil: Nissan GT-R

Kollar du på motorn i en Nissan GT-R hittar du en personlig plakett med namnet på en av de fem personer som får bygga ihop superbilen Nissan GT-R. Den visades upp för första gången på Tokyo Motor Show 2007 och senare samma år lanserades den på den japanska marknaden. Sju månader senare kom…Läs mer »

25 december 2018

Vi granskar klassikern: Volvo 240

Nu är det äntligen dags att granska Volvo 240. Sveriges mest älskade och hatade bil. För över 40 år sedan kom denna populära modell ut på marknaden och la grunden för Volvos berömda rykte om att bygga säkra och robusta bilar. Sedan premiären 1974, har Volvo 240 uppdaterats på 160 punkte…Läs mer »

28 november 2017

In-car Delivery - nyheten inom nätshopping

Bild: Volvo Cars Volvo Cars imponerar med sin nya tjänst In-Car Delivery. Alla vet vad home delivery är – att få något som man köpt på nätet levererat hem till dörren. Varför skulle inte kunder som shoppar på nätbutiker lika gärna kunna få sina varor levererade till bilen? In-Car …Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng