Ansök om lån

Årets bil 2018 – Volvo XC40 Publicerat 25 april 2018 under kategorin Bilinspiration

Volvo XC40 är en ny och mycket omtalad bil som fått fina vitsord i flera tester. Kronan på verket är utnämningen till Årets bil 2018 efter det att 60 jurymedlemmar från 23 länder sagt sitt i årets viktigaste branschomröstning. I den här artikeln kommer vi bland annat att titta på vad det egentligen är som gör Volvo XC40 till en så uppskattad och speciell bil. För dig som går i tankarna att köpa en SUV i den här prisklassen blir det extra intressant läsning!

Volvo XC40 är en kompakt premium SUV med iögonfallande design och många intressanta tillval när det gäller utrustning. Det är en självklar modell för den som är beredd att investera en ordentlig slant i utbyte mot god framkomlighet och komfort ute på vägarna. Bilen har genomtänkta förvaringslösningar vilket gör att den upplevs som större än den faktiskt är. Detta är ett bra val av fordon för den som söker en stark och flexibel bil med stor lastkapacitet.

Årets bil – tradition sedan 1964

Trots att tävlingen Årets bil avgjorts varje år ända sedan 1964, är detta första gången en svensk bil vinner utmärkelsen. Något som fått stor uppmärksamhet. Det är även troligt att det kommer ha viss påverkan på försäljningssiffrorna. Vi fortsätter med att gå igenom vad det är som imponerar mest med denna prisbelönta bil. Enligt både oss och jurymedlemmarna i tävlingen.

  • Top of the line inom infotainment
  • Suveräna köregenskaper på olika underlag
  • Bekväm för både förare och passagerare
  • Avancerade tekniska hjälpmedel
  • God säkerhet, som brukligt är med en Volvo

Volvo XC40, årets bil 2018, är inte bara ett tryggt och förnuftigt val utan även riktigt rolig att köra med sina 190 hästkrafter och snabba acceleration. Bilen ligger dessutom mycket bra på vägen tack vare den direkta styrningen och fjädringen som är lite styvare än normalt. Förarmiljön känns riktigt påkostad även i grundutförandet. Det goda benutrymmet och den höga sitthöjden bidrar också till att göra denna bil riktigt komfortabel. Något annat som bidrar till sköna turer i bilen är att den hela tiden är uppkopplad och har en smart Spotify app. Infotainmentsystemet kallas Sensus Connect och kontrolleras på ett smidigt sätt med en touchskärm.

Årets bil 2018 – pålitliga Volvo!

Som svensk och bilintresserad är det lätt att bli lite hemmablind när det gäller Volvo som är ett så viktigt företag. Därför är det riktigt värdefullt med den information som kan utläsas av utnämningen som inspirerat oss till att skriva denna artikel. Volvo XC40 är helt enkelt en riktigt bra bil och ett klokt köp i sin kategori. Detta trots att den är förhållandevis dyr jämfört med till exempel motsvarande modell från BMV. En stor del av framgången ligger i bilens formfaktor och det faktum att Volvo visat sig ligga långt fram i fråga om nya tekniska lösningar. Detta i kombination med att Volvo sedan länge klarat av att göra rymliga bilar med hög säkerhet, tror vi är nyckeln till framgångarna! Denna bil förtjänar verkligen titeln årets bil 2018.

Går du i köptankar och behöver backning med finanserna? Snacka med oss om billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

27 juni 2022

De 5 Bästa Cabbarna för Sommaren!

De bästa cabbarna för sommaren! Sommaren är runt hörnet och med det kommer varma, soliga dagar ute på vägarna. Förutom sol och värme så finns det ingen annan frihet som liknar den känsla när du kan känna vinden genom håret och lukta på sommarens alla ljuvliga dofter – inte genom …Läs mer »

15 januari 2019

Vi granskar klassikern - DeLorean DMC-12

Vi åker tillbaka till framtiden, närmare bestämt till 70-talet när John Z DeLorean gör verklighet av sin vision. En av bilhistoriens mest hypade modeller, mycket tack vare sin roll i filmtriologin ”Tillbaka till framtiden” då skådespelaren Michael J Fox i rollen som Marty McFly körde en …Läs mer »

6 mars 2019

Tesla Model 3 - lär känna Teslas nya vrålåk!

Teslas Model 3 är deras hittills billigaste modell, och den som ska nå ut till de stora massorna. Bilen är helelektrisk och har kanske den mest minimalistiska inredningen vi sett. Det finns ingen traditionell instrumentpanel, utan alla fodonsfunktioner styrs via en femton tum stor pekskärm. Bile…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng