Ansök om lån

Årets bil 2018 – Volvo XC40 Publicerat 25 april 2018 under kategorin Bilinspiration

Volvo XC40 är en ny och mycket omtalad bil som fått fina vitsord i flera tester. Kronan på verket är utnämningen till Årets bil 2018 efter det att 60 jurymedlemmar från 23 länder sagt sitt i årets viktigaste branschomröstning. I den här artikeln kommer vi bland annat att titta på vad det egentligen är som gör Volvo XC40 till en så uppskattad och speciell bil. För dig som går i tankarna att köpa en SUV i den här prisklassen blir det extra intressant läsning!

Volvo XC40 är en kompakt premium SUV med iögonfallande design och många intressanta tillval när det gäller utrustning. Det är en självklar modell för den som är beredd att investera en ordentlig slant i utbyte mot god framkomlighet och komfort ute på vägarna. Bilen har genomtänkta förvaringslösningar vilket gör att den upplevs som större än den faktiskt är. Detta är ett bra val av fordon för den som söker en stark och flexibel bil med stor lastkapacitet.

Årets bil – tradition sedan 1964

Trots att tävlingen Årets bil avgjorts varje år ända sedan 1964, är detta första gången en svensk bil vinner utmärkelsen. Något som fått stor uppmärksamhet. Det är även troligt att det kommer ha viss påverkan på försäljningssiffrorna. Vi fortsätter med att gå igenom vad det är som imponerar mest med denna prisbelönta bil. Enligt både oss och jurymedlemmarna i tävlingen.

  • Top of the line inom infotainment
  • Suveräna köregenskaper på olika underlag
  • Bekväm för både förare och passagerare
  • Avancerade tekniska hjälpmedel
  • God säkerhet, som brukligt är med en Volvo

Volvo XC40, årets bil 2018, är inte bara ett tryggt och förnuftigt val utan även riktigt rolig att köra med sina 190 hästkrafter och snabba acceleration. Bilen ligger dessutom mycket bra på vägen tack vare den direkta styrningen och fjädringen som är lite styvare än normalt. Förarmiljön känns riktigt påkostad även i grundutförandet. Det goda benutrymmet och den höga sitthöjden bidrar också till att göra denna bil riktigt komfortabel. Något annat som bidrar till sköna turer i bilen är att den hela tiden är uppkopplad och har en smart Spotify app. Infotainmentsystemet kallas Sensus Connect och kontrolleras på ett smidigt sätt med en touchskärm.

Årets bil 2018 – pålitliga Volvo!

Som svensk och bilintresserad är det lätt att bli lite hemmablind när det gäller Volvo som är ett så viktigt företag. Därför är det riktigt värdefullt med den information som kan utläsas av utnämningen som inspirerat oss till att skriva denna artikel. Volvo XC40 är helt enkelt en riktigt bra bil och ett klokt köp i sin kategori. Detta trots att den är förhållandevis dyr jämfört med till exempel motsvarande modell från BMV. En stor del av framgången ligger i bilens formfaktor och det faktum att Volvo visat sig ligga långt fram i fråga om nya tekniska lösningar. Detta i kombination med att Volvo sedan länge klarat av att göra rymliga bilar med hög säkerhet, tror vi är nyckeln till framgångarna! Denna bil förtjänar verkligen titeln årets bil 2018.

Går du i köptankar och behöver backning med finanserna? Snacka med oss om billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

10 september 2018

Vi granskar klassikern: Volkswagen Bubbla

Klassikern Volkswagen Bubbla producerades mellan 1938-2003. Det är en av de mest ikoniska bilar som någonsin producerats och har verkligen ett säreget utseende. I den här artikeln ska vi titta närmare på bilen som så många känner igen och älskar. Den tyska bilproducenten Volkswagen skulle …Läs mer »

10 juni 2019

Månadens lyxbil: Mercedes-AMG GT Roadster

Dags för ännu en lyxbil i samlingen. denna gången har vi grottat ner oss i Mercedes-AMG GT Roadster – riktig lyx! Den här roadstern får nog de flesta att sukta efter en åktur längst de svenska vägarna. Mercedes är kända för att leverera bilar av toppklass och AMG GT Roadster är ing…Läs mer »

19 december 2019

Nya bilar 2020

Dags för en trendspaning! Nya bilar 2020 blir det såklart gott om, många kan vi anta kommer vara helt eller delvis eldrivna. Vi har finkammat internet efter info kring vilka bilnyheter vi kan vänta oss under 2020, häng med! Nya bilar 2020 Det pågår ett stort skifte inom bilindustrin där alla…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng