Ansök om lån

10 udda bilfakta Publicerat 10 oktober 2019 under kategorin Allmänt om bil

Dags för lite udda bilfakta! I den här artikeln har vi samlat roliga och udda bilfakta som vi tror att ni kommer gilla. Hur många bilar bilar produceras årligen? Var kör flest med automatlåda? Vem tutar mest i trafiken? Well, här kommer svaren!

1. Rött ljus i 5 månader

udda bilfakta_rödljus_2

Visste du att du i genomsnitt står och väntar på att det röda ljuset ska slå om till grönt i 5 månader av ditt liv? Nästan ett halvår av ditt liv går alltså till att bara vänta i trafikljuskön!

2. Över 70 miljoner bilar om året

udda bilfakta_många bilar_3

2017 tillverkades över 73 miljoner bilar i världen. 2018 sjönk siffran något till 70 miljoner. Intressant utveckling, kanske är det för att vi blir mer miljömedvetna? Motsvarande siffra för kommersiella fordon är 25 miljoner 2018. Det är verkligen otroligt många bilar som tillverkas varje år!

3. 75% av alla Rolls Royce är fortfarande i drift

Rolls-Royce-Wraith-1

Enligt Random Facts är 75% av alla Rolls Royce som tillverkats fortfarande i trafik. Ingen dålig track record för en bilproducent direkt! Sugen på att läsa mer om Rolls Royce? Kolla vår artikel om Rolls Royce Phantom!

4. Flest automatare i USA

Audi A4 Avant automatlåda

Detta kanske inte kommer som en chock men amerikaner gillar inte att köra manuellt. Hela 96% av deras fordonsflotta är automatare. I Europa och Japan är statistiken tvärtom ca 80% manuella växellådor.

5. Köra för långsamt kan ge böter

udda bilfakta köra långsamt

Många är (kanske smärtsamt) medvetna om att köra för fort kan leda till dryga böter och i värsta fall indraget körkort. Men att köra för långsamt kan också ge böter! Körningen ska enligt regeln anpassas så att man inte stör andra i onödan. 

6. Män tutar oftare än kvinnor

udda bilfakta tuta

Kan ni tänka er! Enligt statistiken är kvinnor mindre benägna att tuta än män. En annan rolig fakta är att du kan få böter om du inte tutar när du är skyldig att varna på något sätt om det uppstår en situation i trafiken som kräver detta. 

7. Bilen med flest mil

mest mil

Tycker du att du kör mycket bil och att det är dags att byta när din bil gått sisådär 10.000 mil? Det är ingenting som Irving Gordon hade blivit imponerad av. Till dags dato har Irv färdats drygt 385.000 mil i sin Volvo 1800S ifrån 1966. Originalkopplingen höll i drygt 83.000 mil innan det var dags att byta den.

8. Världens snabbaste bil är en Bugatti Chiron

udda bilfakta_bugatti chiron_9

Nyligen slogs världsrekordet och världens snabbaste bil blev Bugatti Chiron. Rekordet landade på 490,5 km/h! Ganska sjukt om du frågar oss.

9. Stulen bil var 45:e sekund

udda bilfakta_stulen bil_10

Visste du att det stjäls en bil var 45:e sekund? Har du koll på din bil? Om du blev sugen på att stöldsäkra bilen hittar du våra bästa tips här!

10. Den mest populära färgen på bilen är..

udda bilfakta_vita bilar_11

..vit! Sedan 2011 har vit varit den färg som är mest populär på bilen. Silver kommer in som två förutom i Indien där silver ligger på nummer ett!

Där har ni det, udda bilfakta! Om allt detta bilsnack gjort dig sugen på en ny bil kan vi hjälpa dig med billånet, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

4 juni 2019

Nya registreringsskyltar - & skyltarnas historia

Vem vet allt om registreringsskyltar? We do! I den här artikeln ska vi snacka registreringsskyltarnas historia och även gå in på hur uppdateringen som införts 2019 ser ut och vad som förändras. Registreringsskylten så som de flesta av oss känner den, har sett likadan ut sedan 1973. Då inf?…Läs mer »

8 augusti 2018

Volvo lanserar M brand - ny mobilitetsapp

I början av juli lanserade Volvo cars ett nytt mobilitetsmärke som de kallar “M”. Kortfattat är detta ett sätt för Volvo att kunna erbjuda tillgång till bilar och tjänster genom en intuitiv app. Allt sker on demand. I den här artikeln ska vi grotta ner oss närmare i vad “M” är och …Läs mer »

2 juli 2019

Svenska bilar - våra favoriter!

När du tänker svenska bilar, vad tänker du på då? Föreställer du dig världens säkraste bil eller en av världens snabbaste kanske? Vad du än ser framför dig så vet vi, och världen, att Sverige producerar bra bilar med kvalité, säkerhet och hastighet i toppklass. Den är listan innehå…Läs mer »

Visa allt i kategorin Allmänt om bil

Stäng