Miljö

Här är listan med elbilar som släpps 2019

Det är ingen tvekan om att alla, eller nästan alla, bilproducenter nu har sällat sig till det pågående kapplöpningsrace som ska ta oss in i framtiden när det gäller miljövänliga bilar. Snackar man inte elbilar och laddhybrider vid det här laget ligger man efter i utvecklingen och det rejält. Vi är mycket förtjusta i att få grotta ner oss i denna spännande värld och har tagit oss en koll på hur lanseringarna av elbilar 2019 ser ut.

Elbilar är ju, som bekant, inte ett fenomen som hör enbart vår tid till. Redan i slutet av 1800-talet finns rapporter om elbilar i bruk. Dessa fordon var såklart ganska olika de vi är vana vid att se nu. De tidiga elbilarna hade kanske mer släktskap med de klassiska hästdroskorna i design. Effekten var heller inte mycket att tala om – 1-4 hk ungefär.

Elbilen ersätts av bensindrivna bilar tidigt 1900-tal

Elbilens glansdagar blev till en början en ganska kort historia. Efter 1915 tappade tyvärr elbilen i popularitet och allt fler valde de mer kraftfulla bensindrivna bilarna som utvecklats vid det här laget. Den tidens elbilar hade tyvärr inte den prestanda som efterfrågades och blev på så vis utkonkurrerad av bilar med fossila bränslen och högre prestanda.

Elbilens återuppståndelse

Startskottet för elbilens återintåg går då den japanska biltillverkaren Toyota lanserar sin Prius, en laddhybrid, på den japanska marknaden år 1997. År 2000 startar försäljningen i Europa och modellen etablerar sig snabbt som en favorit hos européerna. Även lanseringen av Honda Insight anses ha en viktig roll i elbilens återuppståndelse, då det var den första hybridmodellen som importerades till den amerikanska marknaden i modern tid. När Tesla Motors (idag Tesla Inc.) startades 2003 var elbilens närvaro cementerad och sedan dess har utvecklingskurvan pekat stadigt uppåt.

Elbilar 2019

Nu är vi laddade (hehe) att se vilka elbilar 2019 har att erbjuda oss! Här är några modeller vi ser fram emot att se på de svenska vägarna nästa år.

Volvo Concept 40

Under hösten ska Volvo XC40 lanseras som laddhybrid. Många trodde nog att Volvos elbil skulle baseras just på denna modell. Men så är inte fallet enligt säkra källor. Istället kommer elbilen bygga på Concept 40 med de två modellerna 40.1 (SUV) och 40.2 (Sedan). De nya bilarna byggs med utgångspunkt i systemet “Compact Modular Architecture” (CMA) och det innebär ungefär att bilarna kommer vara kompakta men mycket kraftfulla. Det pratas om en räckvidd på uppemot 50 mil istället för de 35 man tidigare nämnt när man pratat om dessa konceptbilar. Volvo pratar om att allt de gör och designar utgår ifrån människans behov. Att äga och köra en Volvo ska förenkla och förbättra ditt vardagsliv. Vi är säkra på att en elbil från Volvo kommer förbättra vår livskvalitet avsevärt! Priset då? Inga säkra uppgifter finns än men vår gissning är att prislappen startar på någonstans runt 500 000 kr.

Porsche Taycan

Porsches Taycan ska lanseras under 2019 och är en riktig värsting bland elbilarna. Med en acceleration 0-100 km/h på 3,5 sekunder och samlad effekt på 600 hk är detta en elbil att fortsätta tråna efter. Vi har tidigare skrivit en hel artikel om denna “livliga unga häst” som äntrar marknaden nästa år. Läs gärna vår artikel här. [LÄNK TILL TAYCAN-ARTIKEL] Taycan kommer, enligt uppgift, ha en överlägsen laddningskapacitet då man kan ladda batteriet till 80% på bara 15 minuter. Priset startar på ca 780 000 kr. Saftigt men helt säkert värt!

Audi e-tron Sportback

“Laddad med känslor” lyder mottot för den här väldesignade elbilen från BMW. En sportig modell med löften om att ta föraren in i morgondagens rörelse. Med en acceleration 0-100 km/h på 4,5 sekunder och räckvidd på upp till 50 mil talar biltillverkaren ett tydligt språk, det här är en elbil att räkna med. Priset startar enligt uppskattning från säkra källor på någonstans runt 700 000 kr.

Lucid Air

“En ny era av lyxmobilitet.” Så beskriver Lucid själva deras kommande modell Lucid Air. Vi måste erkänna att bara namnet gör oss väldigt intresserade av denna elbil i lyxsegmentet. Den här bilen är gränsöverskridande när det gäller begränsningar av energi, tid och rum enligt biltillverkaren. Banbrytande teknik och design utlovas likväl. 0-100 km/h på bara 2,5 sekunder och räckvidd på upp emot 65 mil låter ju sannerligen gränsöverskridande. Det här bilen osar sci-fi och vi är mycket spända på att se utvecklingen av denna modell. Man kan redan nu reservera en Lucid Air till en summa av ca 22 000 kr. Uppskattat pris för en Lucid Air beräknas landa på någonstans runt 900 000 – 1 000 000 kr. En bil för den förmögne med andra ord!

Hur taggad är du på att gå all in på elbilar 2019? Vi är 100% laddade! Ansök enkelt om ett billån hos oss när du är övertygad.

/Vännerna på MyMoney

Bil

Volvo lanserar M brand – ny mobilitetsapp

I början av juli lanserade Volvo cars ett nytt mobilitetsmärke som de kallar “M”. Kortfattat är detta ett sätt för Volvo att kunna erbjuda tillgång till bilar och tjänster genom en intuitiv app. Allt sker on demand. I den…

Köp & Sälj

Vill du köpa en Jeep? Här är våra favoriter!

Vill du köpa Jeep? När vi säger Jeep nuförtiden menar vi nog oftast inte en bil från märket Jeep. Istället tänker man kanske på en SUV. På senare tid omfattar ordet Jeep inte bara Jeep-bilar utan generellt större bilar.…

Tips

Här är vår lista med bra och billiga sportbilar!

Drömmer du om att susa fram på vägarna i en häftig sportbil? Längtar du efter att trycka till lite på gasen och känna motorn spinna? Eller vill du bara glida fram sakta och njuta av omgivningarna? Sportbilar är verkligen…

Tips

Dags att vaxa bilen? Här är vår guide!

Att vaxa bilen riktigt bra kräver ordentlig förbehandling och rätt kunskap. Att vaxa bilen är roligt, avkopplande och något som alla kan lära sig. I den här artikeln ger vi råd och tips på saker du bör tänka på…

Fler kategorier