5 snabba Företagsleasing

5 tips om att leasa företagsbil

Funderar du på att leasa en bil till företaget? Läs våra värdefulla tips nedan innan du sätter igång. Visste du att vi kan hjälpa dig se över ditt leasingavtal för firmabilen? Våra kunder sänker ofta sin månadskostnad med mer än 20%. Kontakta oss här om du vill veta mer.

 1. Välj ett känt bilmärke.
  De etablerade märkena på den svenska marknaden såsom Volvo, Audi eller BMW har ofta ett utbrett servicenätverk vilket innebär bättre leasingavtal och att det är lätt att omsätta bilarna som begagnade.
 2. Ha stenkoll på försäkringsavtalet.
  Vad händer om du skulle få en skada på den leasade företagsbilen? Täcker försäkringen den körsträcka som du har på bilen och vad händer om bilens AC går sönder? Det är viktigt att ha koll på alla detaljerna innan du skriver på avtalet.
 3. Vad händer vid stenskott?
  Olika försäkringar har olika bestämmelser för självrisk gällande byte av glas och det är skönt att veta vad kostnaden blir om du skulle få ett stenskott på din bilruta, vilket är väldigt vanligt.
 4. Ha koll på skillnaden mellan finansiell och operationell leasing.
  Du kan läsa mer om det här.

 5. Välj en bil som har ett bra marknadsvärde även efter avtalstidens slut.
  Restvärdet är det värde som bilen beräknas ha när avtalsperioden är slut. Ett högt restvärde innebär ofta en lägre månadskostnad för din leasingbil. Men det är viktigt att restvärdet sätts realistiskt. Om exempelvis restvärdet sätts till 80 procent så får du betala av 20 procent under avtalsperioden. Om bilen sedan i verkligheten efter avtalsperioden är slut, bara är värd 45 procent finns en diskrepans på 35 procent som du då får betala. Storleken på restvärdet påverkas av bilens användningsområde, körsträcka, tid, modell och förväntat framtida värde.

/Vännerna på MyMoney

Köpa bil

Svenskar blir glada av att köpa bil

En ny Sifo-undersökning beställd av bilauktionssajten KVD avslöjar att svenskar blir extra glada av att shoppa. Allra gladast blir vi av att köpa bil, bostad, kläder och husdjur. Vi blir inte lika glada av att exempelvis köpa möbler och…

Billån Köpa bil

Rekordförsäljning för nya bilar

Enligt Bil Sweden säljs nya bilar som aldrig förr i Sverige. Rekordet för juni slogs då det såldes mer än 40.000 nya bilar – 5,6% fler registreringar av nya bilar än förra året. Även första halvåret 2017 slog nya…

Köpa bil

Guld-Porsche i endast 500 exemplar

Det guldskimrande vrålåket Porsche 911 Turbo S Exclusive Series blir den snabbaste turbon hittills med upp till 607 hästkrafter! Om du är intresserad av riktigt exklusiva lyxbilar borde du hålla dig uppdaterad om Porsche Exclusive Manufaktur i Zuffenhausen som…

Fler kategorier