5 snabba

5 tips om bilvård: Så blir bilen höstfin

Dags att fixa till bilen inför hösten? Det finns mycket du kan göra om du vill spara pengar och tvätta bilen själv istället för att lämna in den för biltvätt.

1. Använd högtryckstvätt
Många biltvätts-anläggningar till exempel Wash a car, har högtryckstvätt, skumborste och dammsugare som kan hyras för en mindre summa. Du sparar en hel del på att göra detta grovjobb själv istället för att lämna in bilen varje gång när den behöver tvättas. Var noggrann när du använder högtryckstvätten och se till att du får bort alla lösa partiklar och smuts. Du riskerar att repa lacken när du skummar in bilen om du glömmer något gruskorn!

2. Använd produkter avsedda för bilrengöring
Vi rekommenderar dig att använda produkter avsedda för bilvård. De har framtagits för att vara tillräckligt starka för att få bort smutset på bilen men tillräckligt skonsamma så att de inte förstör lacken. Om du använder dig av rengöringsmedel för hemmet till exempel vanlig såpa för att tvätta bilen kan du ha otur. Sådana rengöringsmedel kan ha högt pH-värde och ge skador på bilen. Det är därför en god idé att investera i rengöringsprodukter avsedda för bilar och för rätt ändamål.

3. Mikrofiberduk – din bästa vän
Har du inte redan en mikrofiberduk så borde du genast investera i att köpa en eller flera anpassade för biltvätt. De är riktigt användbara när du torkar bort överflödigt skum från din bil. De absorberar mycket bättre än vanlig frottéhanduk och fiberstrukturen hjälper till när du ska få bort rester av både vax och skum. När du är färdig med de går det dessutom att bara tvätta de i tvättmaskinen för att sedan kunna användas på nytt!

4. Var försiktig med fönsterputs
Det kan vara frestande att använda vanlig fönsterputs på bilens fönsterrutor, men var försiktig! Fönsterputs för hemmet kan innehålla ämnen som ammoniak som orsakar fläckar på bilen om det rinner ner på lacken eller aluminiumlisterna. Om du verkligen vill använda fönsterputs, spraya direkt på en mikrofiberduk och polera endast bilrutan med rengöringsmedlet istället för att spraya direkt på rutan och riskera att produkten rinner eller sprutas över de delar av bilen som inte tål fönsterputs.

5. It’s all in the details!
En biltvätt är inte fulländad förrän du har tagit dig an de små detaljerna – de ska också skina! Använd en extra mjuk tandborste för att putsa fälgar eller emblem. Ta inte i för hårt och undvik högtryckstvätten på dessa känsliga områden.

Lycka till!

/Vännerna på MyMoney

Företagsleasing

Ta ansvar som företagare – leasa en miljöbil

70% av all nybilsförsäljning i Sverige går till företag, ofta som leasingbilar. Det är förmånligt för arbetsgivare att leasa tjänstebilar till sina anställda och ofta är det viktigt för företagen att komma undan med så låga leasingavgifter som möjligt.…

Inspiration

Ariel Hipercar – världens snabbaste bil?

Bild: Ariel Motor Company Har du någonsin hört talas om en fyrahjulsdriven elbil med över 1180 hästkrafter?! Brittiska Ariel Motor Company må vara en liten biltillverkare men har ett rykte om sig att skapa riktigt extrema bilar och motorcyklar…

5 snabba

5 snabba för den perfekta fickparkeringen

Någonsin valt parkeringshuset bara för att slippa fickparkera? Alla har vi hamnat fel någongång och tvingats börja om. Några av oss kämpar på ganska länge innan vi hamnar rätt. Det är några få förunnat att regera som kungar på…

Inspiration

Polisens nya vrålåk

Visst känns det viktigt att polisen kör runt i de absolut bästa, mest gedigna bilarna som finns när de är ute och gör gatorna säkrare? Du vet kanske att den svenska polisen sedan länge kört Volvo. Nu ersätts favoriten…

Fler kategorier