Ansök om lån

MyMoney - delbetala hemmets stora investeringar.

Att äga sitt boende är en härlig känsla. Det kräver också ofta en del större investeringar. MyMoney hjälper dig att på ett enkelt och transparent sätt dela upp kostnaden för större inköp kopplade till ditt boende, t.ex. värmepumpar, solceller, uterum eller pool.

Fyll i önskat lånebelopp för att se vad vi kan erbjuda för lånevillkor för just dig.

Snabba svar

Vi vet hur viktigt det är för dig att snabbt få snabba svar. Du vill självklart inte gå miste om bra erbjudanden på grund av att din låneansökan inte blir godkänd i tid. Av just den anledningen behandlar vi din låneansökan snabbt och effektivt - och du får svar inom ett dygn. Allt för att du ska kunna genomföra ditt större köp till hemmet.

Ingen kontantinsats

För att få dela upp ett större köp hos oss på MyMoney, krävs ingen kontantinsats. Du kan låna upp till 350 000 kronor till din investering utan att behöva lägga ut en större summa pengar själv.

Snabb utbetalning

Så snart din ansökan godkänts så betalar vi ut lånet till ditt konto, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med ditt projekt där hemma.

Personlig rådgivning

Våra uppskattade rådgivare, med lång erfarenhet av att hjälpa er med finansiering till hus och hem, finns tillgängliga för personlig rådgivning och service måndagar till söndagar.

Kredittid på 12 år

Vår kredittid är anpassad för att din månadskostnad ska bli rimlig. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.

Transparenta villkor

Räntan på ditt lån till hus och hem bestäms av ett antal olika saker. Några exempel är hur mycket du tänkt låna, vilken typ av köp du ska göra och hur din kredithistorik ser ut. I dagsläget ligger räntan mellan 4,95%-8,95% - ett färdigt förslag får du så snart vi behandlat just din ansökan.

Inga bindningstider

Du kan välja att betala av lånet i den takt som känns bra för dig och du kan själv välja att betala av ditt lån när du vill - enkelt och utan extra avgifter.

Ansök digitalt.

Till dig som ska renovera eller bygga ut.

När du ska renovera eller bygga ut där hemma finns det mycket att tänka på, utöver finansieringen. Att renovera köket skiljer sig till exempel mycket från att bygga ett uterum. Det är många aspekter man behöver ta i beaktande inför sitt renoverings- eller byggprojekt. Ska man bygga ut gäller givetvis andra förutsättningar än om man t. ex. ska byta värmepump eller installera solceller.

Tips när du ska renovera eller bygga ut hemma

Några saker som känns ganska självklara att fundera över inför en renovering eller ett byggprojekt, är hur omfattande projektet kommer bli. Ska du genomföra en mindre renovering eller är det dags att byta ut allt? Gäller tillbyggnaden en uteplats eller ett uterum eller ska du bygga till ett extra rum på huset? Att ha full koll på hur stort och tidskrävande projektet kommer bli är en bra start för att kunna beräkna hur stort lån du behöver ta.

  • Börja alltid med en ordentlig planering av ditt projekt. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att sammanställa dina tankar och idéer inför ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Gör en tidsplanering och se till att du har en tydlig lista på vilket material som kommer behövas och när. På så vis undviker du att projektet stannar upp för att du helt plötsligt saknar det material eller de verktyg som behövs.
  • Om du själv inte är utbildad eller kunnig inom bygg- och renovering - ta hjälp av proffs! Här gäller principen “better safe than sorry”. Genomför inte arbete som kräver fackmannamässig kunskap om du känner dig osäker. Då kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på att få det rätt gjort från början. Blir det fel kommer det förmodligen kosta dig mer än vad det hade behövt göra om du tagit professionell hjälp från start.
  • Ta in offerter från olika hantverkare om du kommer behöva proffshjälp för att genomföra projektet. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika firmor så det är alltid bra att jämföra några olika alternativ. Se också till att kolla upp olika branschstandards för arbete som ska utföras. Vid renovering av våtrum krävs till exempel en hel del expertkunskap. Följer firman de branschregler som finns för att säkerställa att arbetet blir korrekt utfört? Här kan man skilja agnarna från vetet och hitta den firma som passar bäst för just ditt projekt.
  • När du vet vilket material, vilka verktyg och vilken proffshjälp du kommer behöva, gör en tydlig budget. Vad kommer projektet i sin helhet att kosta och hur mycket kommer du behöva ta i lån för att genomföra arbetet.
  • När du har en tydlig projektplan är det dags att ansöka om ditt lån till hus och hem. Vi hjälper dig snabbt med finansieringen så att du kan komma igång med ditt bygg- eller renoveringsprojekt på ett snabbt och smidigt sätt.
Hos oss på MyMoney får du hjälp med att dela upp hemmets stora investeringar.

Att tänka på vid renovering.

Funderar du på att renovera där hemma? Känslan av att sätta sin fot i sitt nya kök eller badrum är verkligen speciell. Allt luktar och ser annorlunda ut, förhoppningsvis har du fått förverkliga din dröm om hur det ska se ut och kännas när det äntligen står klart. Men att komma dit kan såklart kräva både tålamod och gott om tid. För en smidigare renovering har vi nedan sammanställt de viktigaste sakerna att tänka på när du ska renovera hemma.

Börja alltid med att utvärdera vilka behov du har. Vad krävs för att utrymmet som ska renoveras ska kunna möta dessa behov?

Hur ser ytan ut - är den stor och luftig eller behöver du tänka utrymmeseffektivt när du planerar?

Hur vill du att det ska se ut när renoveringen är klar? Kan du visualisera slutresultatet på ett bra sätt?

Planera mera! Gör en tydlig plan för hur renoveringen ska fortlöpa. Vilket material krävs till vilken del i renoveringen och hur lång tid får själva renoveringen ta i sin helhet?

Kolla alltid upp vad det kostar att ta in eventuell experthjälp om det behövs. Jämför genom att ta in offerter från olika firmor för att hitta den som passar just dig.

Ansök om lån till hus och hem när du vet hur mycket renoveringsprojektet kommer kosta.

Att tänka på vid tillbyggnad.

Funderar du på att bygga ut där hemma? Kanske vill du ha ett nytt rum till huset, en ny uteplats, ett uterum eller ett bättre garage till bilen? Oavsett vilken typ av tillbyggnad du tänker dig, har vi här samlat några tips och råd på vad du bör fundera över inför byggstart.

Behovsanalysen är alltid viktig. Om du ska bygga garage är det såklart viktigt att fundera över vad du vill att det ska rymma. Behöver du bara plats till en bil eller ska du kunna få plats med två? Vill du ha en del för verktyg och förvaring? Se över dina behov och planera sedan efter dessa.

Något som är viktigt att ta reda på när man ska bygga ut, är om man behöver ansöka om bygglov. För större projekt behöver man oftast ansöka om bygglov hos sin kommun. För mindre projekt, som till exempel vissa uteplatser, friggebodar och staket eller plank kanske man inte behöver ansöka om bygglov. Det viktiga är att ha stenkoll på vad som gäller för det planerade byggprojektet. Att bygga utan bygglov kan innebära sanktionsavgifter och du kan i värsta fall tvingas riva det du byggt. Läs allt om bygglov på boverket.se.

När planering och bygglov (om detta krävs) är på plats, är det dags för detaljplanering och att sätta budget. För större projekt är det alltid en bra idé att planera så detaljerat som möjligt. Att planera för material, verktyg, hantverkare, tidsåtgång osv. är viktigt om du vill att bygget ska flyta på smidigt.

När du har din planering på plats och är redo att köra igång, kan du enkelt ansöka om lån till hus och hem direkt på vår hemsida. Vi behandlar din ansökan inom 24 timmar och när du blivit godkänd får du pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Att låna pengar till hus & hem (T.ex. värmepump, solceller, renovering, tillbyggnad, eller pool&spabad.)

Vi har samlat några av våra artiklar som ger dig värdefulla tips inför dina större investeringar i hemmet. Med vårt lån till hus och hem får du snabbt svar på din låneansökan och kan starta arbetet med ditt projekt nästan direkt. Hos oss får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Tänk på detta när du ska installera nya fönster

Dags för nya fönster? Visste du att upp till en tredjedel av husets värme kan gå förlorad till följd av dåligt isolerade, underhållna eller felaktigt monterade fönster? I denna bloggartikel ger vi dig våra bästa tips inför ditt fönsterbyte – för att minska energikostnader, öka ljusinsläpp och på köpet öka värdet på din bostad. Häng med!  Nya fönster – låt oss prata karmar! Börja med att välja vilka fönster du vill ha. Först ut är att avgöra vilken typ av karm du önskar. De vanligaste alternativen på marknaden är aluminium, trä eller PVC. Viktigast är dock att man köper fönster som harmonierar med huset, så att man inte gör avkall på husets själ. Tips! Läs artiklarna Välj rätt fönster och Fönster – rätt form, material och placering för mer inspiration. 3 snabba Aluminiumklädda fönster är ett bra material som många leverantörer lämnar goda garantier för och de kräver minimalt underhåll. Träfönster kan vara väldigt vackra, men tänk på att de påverkas av väder och vind, angrips av svamp och kräver regelbunden underhållning.  PVC-fönster har blivit vanligare på senare år och kommer med många fördelar såsom lång livslängd och att de är underhållsfria.  Hur fångar man husets själ? För Svenska Fönster […]

Läs mer →

Dränera husgrunden – våra tips!

Vad tänker du på när vi säger dränering? Vi gissar på att det inte är speciellt roliga tankar som dyker upp i huvudet! Nej, att dränera husgrunden är kanske inte jätteroligt – men ack så viktigt för både hus och hälsa! Nedan kan du ta del av våra bästa tips. Dränera husgrunden – vad betyder det egentligen? De flesta dräneringsprojekten startar till följd av en besiktning. Som ny husägare får du ofta rekommendationen att dränera husgrunden och på den vägen är det. För att svara på frågan vad dränering är så innebär det konkret att man gräver diken för att leda bort oönskat grundvatten eller ytvatten från ett område. Antingen transporteras vattnet till en stenkista på tomten eller till en dagvattenledning. En otillräcklig dränering gör att man på sikt kan få problem med fukt i källare eller i husgrunden. Om dräneringen är lagd för mer än 25 år sedan bör du göra en utvärdering på hur väl vattentransporten bort från ditt hus fungerar.  Tips 1 – förbered projektet väl Att dränera runt huset är ett dyrt, omfattande och tungt jobb som de flesta drar sig för att utföra själv. Man bör verkligen veta vad man sysslar med om man väljer […]

Läs mer →

Dags att byta tak på villan? Här är våra tips!

Byta tak är kanske inte favoritgrejen att lägga pengar på, men det kan bli ännu mer kostsamt att vänta för länge. Taket är det som skyddar ditt hus mot väder och vind och utan ett tak i gott skick kan man få många problem. Häng med när vi ger våra bästa tips när det är dags att lägga nytt tak på villan! Byta tak kräver god planering Att byta tak är såklart inget man gör i en handvändning och kräver således sin planering. Se till att du har en tydlig plan över ditt takbyte och stressa inte igenom denna fas. Med en ordentlig planering på plats kommer ditt takbyte gå smidigt och du kan känna dig tryggare under processen.  Välj rätt tak En viktig del i ett takbyte är såklart att välja rätt typ av tak till ditt hus. Det finns många olika typer av tak såsom betongpannor, plåttak, lertegelpannor och papptak m. fl. Det vanligaste är nog att man väljer samma tak som redan ligger på huset och det är nog i de flesta fall ett smart val. Om man ska byta till en ny typ av tak är det viktigt att man har koll på vilka förändringar det […]

Läs mer →

Allt du vill veta om kaminer och pannor

Om du vill installera en ny kamin eller panna gäller sedan 1 oktober 2019 nya regler för detta. Reglerna gäller för utsläpp och verkningsgrad och ska tillämpas på alla nyinstallationer samt vid byte av ved- eller pelletseldad kamin eller panna. I denna artikel ska vi kolla närmare på vad som gäller i och med det nya regelverket. Vilka kaminer och pannor berörs av det nya regelverket? Vi börjar från början! När man ska installera en ny, byta ut eller renovera en kamin eller panna så gäller de nya reglerna. Reglerna gäller för: Fastbränsleeldade pannor Braskaminer Pelletseldade kaminer Insatser Kökspannor Reglerna gäller dock inte för köksspisar (vedeldade spisar med syfte att laga mat), kakelugnar och öppna spisar. När man ska bygga nytt Vid uppförandet av nya byggnader gäller såklart Boverkets byggregler som du hittar i sin helhet på Boverket.se. I regelverket hittar du exakt information om vilka utsläppsnivåer och verkningsgrad som är tillåtna. Vid uppförandet av nya byggnader är det viktigt att ta hänsyn till dessa regler då pannor och rumsvärmare i nya byggnader ska användas i många år framöver. Det är inte förbjudet att återanvända gamla kaminer och pannor så länge dessa uppfyller de nya kraven.  Vad gäller vid renovering/ombyggnad […]

Läs mer →

Spara pengar genom att gå över till värmepump

Att värma upp sin bostad kan bli en kostsam historia. Beroende på storlek på bostaden och val av uppvärmningsmetod kan prislappen skilja en hel del. I den här artikeln ska vi kika på hur du kan spara pengar på att välja ett uppvärmningssystem som använder värmepumpen till din bostad. Olika typer av uppvärmning Det finns en hel rad olika alternativ när det gäller uppvärmning av hus. Här nedan går vi kort igenom olika alternativ och för- och nackdelar. Direktverkande el Under 70-talet var det många som installerade eldrivna element i hemmet då elen var billig. Med tanke på hur elpriserna har skjutit i höjden senaste åren är det idag inte ett speciellt kostnadseffektivt alternativ. Billig installation men dyrt i drift.  Värmekostnad per år för normalstor villa: ca 20 000 kronor. Oljeeldad panna Här är en något föråldrad lösning. En oljeeldad panna består av flera delar, själva oljetanken en mindre dagtank, en brännare och en varmvattenberedare. Oljan brinner och värmer upp vattnet som i sin tur leds ut i vattenburna element. Att installera en ny oljepanna idag är varken ekonomiskt hållbart eller miljömässigt försvarbart.  Värmekostnad per år för normalstor villa: ca 30 000 kronor. Vedeldad panna Kanske det äldsta sättet att […]

Läs mer →

Bygga attefallshus – detta gäller

Sugen på att bygga attefallshus? Det har under de senaste åren blivit väldigt populärt att bygga attefallshus men vilka regler gäller egentligen? I den här artikeln ska vi reda ut just det. Häng med! Ett attefallshus är en upp till 25 kvm stor komplementbyggnad som får uppföras utan bygglov om man har ett en- eller tvåbostadshus. Det finns dock en del regler som är bra att känna till innan man sätter igång med sitt bygge. Och från och med mars 2020 kan det komma en regeländring vad gäller storlek och yta då regeringen har lagt ett förslag på att utöka byggytan till 30 kvm. Läs mer här. Bygga attefallshus – detta gäller! Även om man som regel kan uppföra ett attefallshus utan att ansöka om bygglov, gäller vissa förhållningsregler. I vissa fall kan man faktiskt behöva ansöka om bygglov ändå. Fortsätt läsa så ska vi reda ut alltihop! Storlek på attefallshus Storleken på ditt attefallshus får vara max 25 kvm och höjden från mark till taknock får inte överstiga 4 meter. Om du vill uppföra fler attefallshus går det bra under förutsättningen att husens gemensamma yta uppgår till max 25 kvm. Om du vill uppföra huset närmre än 4,5 meter […]

Läs mer →

Stäng