Ansök om lån

MyMoney - delbetala hemmets stora investeringar.

Att äga sitt boende är en härlig känsla. Det kräver också ofta en del större investeringar. MyMoney hjälper dig att på ett enkelt och transparent sätt dela upp kostnaden för större inköp kopplade till ditt boende, t.ex. värmepumpar, solceller, uterum eller pool.

Fyll i önskat lånebelopp för att se vad vi kan erbjuda för lånevillkor för just dig.

Snabba svar

Vi vet hur viktigt det är för dig att snabbt få snabba svar. Du vill självklart inte gå miste om bra erbjudanden på grund av att din låneansökan inte blir godkänd i tid. Av just den anledningen behandlar vi din låneansökan snabbt och effektivt - och du får svar inom ett dygn. Allt för att du ska kunna genomföra ditt större köp till hemmet.

Ingen kontantinsats

För att få dela upp ett större köp hos oss på MyMoney, krävs ingen kontantinsats. Du kan låna upp till 350 000 kronor till din investering utan att behöva lägga ut en större summa pengar själv.

Snabb utbetalning

Så snart din ansökan godkänts så betalar vi ut lånet till ditt konto, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med ditt projekt där hemma.

Personlig rådgivning

Våra uppskattade rådgivare, med lång erfarenhet av att hjälpa er med finansiering till hus och hem, finns tillgängliga för personlig rådgivning och service måndagar till söndagar.

Kredittid på 12 år

Vår kredittid är anpassad för att din månadskostnad ska bli rimlig. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.

Transparenta villkor

Räntan på ditt lån till hus och hem bestäms av ett antal olika saker. Några exempel är hur mycket du tänkt låna, vilken typ av köp du ska göra och hur din kredithistorik ser ut. I dagsläget ligger räntan mellan 4,95%-8,95% - ett färdigt förslag får du så snart vi behandlat just din ansökan.

Inga bindningstider

Du kan välja att betala av lånet i den takt som känns bra för dig och du kan själv välja att betala av ditt lån när du vill - enkelt och utan extra avgifter.

Ansök digitalt.

Till dig som ska renovera eller bygga ut.

När du ska renovera eller bygga ut där hemma finns det mycket att tänka på, utöver finansieringen. Att renovera köket skiljer sig till exempel mycket från att bygga ett uterum. Det är många aspekter man behöver ta i beaktande inför sitt renoverings- eller byggprojekt. Ska man bygga ut gäller givetvis andra förutsättningar än om man t. ex. ska byta värmepump eller installera solceller.

Tips när du ska renovera eller bygga ut hemma

Några saker som känns ganska självklara att fundera över inför en renovering eller ett byggprojekt, är hur omfattande projektet kommer bli. Ska du genomföra en mindre renovering eller är det dags att byta ut allt? Gäller tillbyggnaden en uteplats eller ett uterum eller ska du bygga till ett extra rum på huset? Att ha full koll på hur stort och tidskrävande projektet kommer bli är en bra start för att kunna beräkna hur stort lån du behöver ta.

  • Börja alltid med en ordentlig planering av ditt projekt. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att sammanställa dina tankar och idéer inför ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Gör en tidsplanering och se till att du har en tydlig lista på vilket material som kommer behövas och när. På så vis undviker du att projektet stannar upp för att du helt plötsligt saknar det material eller de verktyg som behövs.
  • Om du själv inte är utbildad eller kunnig inom bygg- och renovering - ta hjälp av proffs! Här gäller principen “better safe than sorry”. Genomför inte arbete som kräver fackmannamässig kunskap om du känner dig osäker. Då kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på att få det rätt gjort från början. Blir det fel kommer det förmodligen kosta dig mer än vad det hade behövt göra om du tagit professionell hjälp från start.
  • Ta in offerter från olika hantverkare om du kommer behöva proffshjälp för att genomföra projektet. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika firmor så det är alltid bra att jämföra några olika alternativ. Se också till att kolla upp olika branschstandards för arbete som ska utföras. Vid renovering av våtrum krävs till exempel en hel del expertkunskap. Följer firman de branschregler som finns för att säkerställa att arbetet blir korrekt utfört? Här kan man skilja agnarna från vetet och hitta den firma som passar bäst för just ditt projekt.
  • När du vet vilket material, vilka verktyg och vilken proffshjälp du kommer behöva, gör en tydlig budget. Vad kommer projektet i sin helhet att kosta och hur mycket kommer du behöva ta i lån för att genomföra arbetet.
  • När du har en tydlig projektplan är det dags att ansöka om ditt lån till hus och hem. Vi hjälper dig snabbt med finansieringen så att du kan komma igång med ditt bygg- eller renoveringsprojekt på ett snabbt och smidigt sätt.
Hos oss på MyMoney får du hjälp med att dela upp hemmets stora investeringar.

Att tänka på vid renovering.

Funderar du på att renovera där hemma? Känslan av att sätta sin fot i sitt nya kök eller badrum är verkligen speciell. Allt luktar och ser annorlunda ut, förhoppningsvis har du fått förverkliga din dröm om hur det ska se ut och kännas när det äntligen står klart. Men att komma dit kan såklart kräva både tålamod och gott om tid. För en smidigare renovering har vi nedan sammanställt de viktigaste sakerna att tänka på när du ska renovera hemma.

Börja alltid med att utvärdera vilka behov du har. Vad krävs för att utrymmet som ska renoveras ska kunna möta dessa behov?

Hur ser ytan ut - är den stor och luftig eller behöver du tänka utrymmeseffektivt när du planerar?

Hur vill du att det ska se ut när renoveringen är klar? Kan du visualisera slutresultatet på ett bra sätt?

Planera mera! Gör en tydlig plan för hur renoveringen ska fortlöpa. Vilket material krävs till vilken del i renoveringen och hur lång tid får själva renoveringen ta i sin helhet?

Kolla alltid upp vad det kostar att ta in eventuell experthjälp om det behövs. Jämför genom att ta in offerter från olika firmor för att hitta den som passar just dig.

Ansök om lån till hus och hem när du vet hur mycket renoveringsprojektet kommer kosta.

Att tänka på vid tillbyggnad.

Funderar du på att bygga ut där hemma? Kanske vill du ha ett nytt rum till huset, en ny uteplats, ett uterum eller ett bättre garage till bilen? Oavsett vilken typ av tillbyggnad du tänker dig, har vi här samlat några tips och råd på vad du bör fundera över inför byggstart.

Behovsanalysen är alltid viktig. Om du ska bygga garage är det såklart viktigt att fundera över vad du vill att det ska rymma. Behöver du bara plats till en bil eller ska du kunna få plats med två? Vill du ha en del för verktyg och förvaring? Se över dina behov och planera sedan efter dessa.

Något som är viktigt att ta reda på när man ska bygga ut, är om man behöver ansöka om bygglov. För större projekt behöver man oftast ansöka om bygglov hos sin kommun. För mindre projekt, som till exempel vissa uteplatser, friggebodar och staket eller plank kanske man inte behöver ansöka om bygglov. Det viktiga är att ha stenkoll på vad som gäller för det planerade byggprojektet. Att bygga utan bygglov kan innebära sanktionsavgifter och du kan i värsta fall tvingas riva det du byggt. Läs allt om bygglov på boverket.se.

När planering och bygglov (om detta krävs) är på plats, är det dags för detaljplanering och att sätta budget. För större projekt är det alltid en bra idé att planera så detaljerat som möjligt. Att planera för material, verktyg, hantverkare, tidsåtgång osv. är viktigt om du vill att bygget ska flyta på smidigt.

När du har din planering på plats och är redo att köra igång, kan du enkelt ansöka om lån till hus och hem direkt på vår hemsida. Vi behandlar din ansökan inom 24 timmar och när du blivit godkänd får du pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Att låna pengar till hus & hem (T.ex. värmepump, solceller, renovering, tillbyggnad, eller pool&spabad.)

Vi har samlat några av våra artiklar som ger dig värdefulla tips inför dina större investeringar i hemmet. Med vårt lån till hus och hem får du snabbt svar på din låneansökan och kan starta arbetet med ditt projekt nästan direkt. Hos oss får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Köpa fritidshus – Våra tips!

Går du i tankarna på att köpa ett alldeles eget fritidshus? Då är du inte ensam! Under 2020 fullkomligt exploderade fritidshusmarknaden då alltfler började längta ut till landet och naturen. Efterfrågan på fritidshus har fortsatt att stiga även under 2021 så om du går i köptankar så kan det vara läge att slå till nu! Men vad behöver man egentligen tänka på innan man köper ett fritidshus? Det ska vi försöka reda ut åt dig i det här inlägget. Vilket fritidshus passar dig bäst? Innan du sätter dig ner och börjar scrolla bland alla bostadsannonser kanske du behöver ta dig en funderare på vad det är för slags hus som du letar efter. För det är lätt att bli förblindad av alla säljbilder på rustika och charmiga små torp i sommarskrud, som sedan visar sig vara allt annat än drömobjekt när november slår till. Det må låta trist men hejda dig därför lite innan du besöker mäklaren och fundera först på detta:  Vad vill du ha ditt fritidshus till? Är det främst ett ställe som du ska kunna komma och koppla av och koppla bort från omvärlden på? I så fall kanske det går bra med ett fritidshus mitt ute […]

Läs mer →

Så anlägger du en trädgård – 4 tips!

Nu när våren och sommaren äntligen är på väg så vill vara ute så mycket som möjligt om dagarna. Att kunna spendera sin lediga tid i en solvarm trädgård, är det många av oss som har längtat efter under de långa vintermånaderna. Men vad gör man om ens trädgård bara en trist och tom gräsplätt? I det här inlägget svarar vi på vad du behöver tänka på när du ska anlägga en trädgård från grunden!  4 steg till en grönskande trädgård.  Leta inspiration! Att drömma om den kommande trädgården är faktiskt inte en så liten del av projektet. Genom att leta inspiration kan man få en tydligare bild av vad för slags stil som man vill att ens färdiga trädgård ska ha. När man vet det, vet man också lite bättre vad trädgården kommer att behöva innehålla. Det bidrar till att du kan få en klarare bild av vad det kan komma att kosta. Så sätt igång och låt inspirationen flöda.  Planera för grunden i trädgården. Det är lätt att bli ivrig och vilja börja med de små detaljerna i trädgårdsplaneringen, men att lägga en bra trädgårdsgrund är det som du bör lägga mest fokus på. Om grunden inte anläggs […]

Läs mer →

Bygg ditt eget växthus – Så lyckas du!

Vår i luften! Allting i naturen börjar vakna till liv och det gör även våra planer för trädgården. Är det kanske den här våren som du äntligen uppfyller drömmen om ett alldeles eget växthus? Men hur tar man egentligen växthusdrömmarna och gör de till verklighet? Vad behöver man tänka på? Vi guidar dig och ger dig våra allra bästa tips för att lyckas! Växthus – Kom igång med dina växthusplaner! Först och främst, fundera lite över vad du vill använda växthuset till: Ska du använda det enbart för odling eller kommer det främst att fungera som en extra umgängesyta? Vilka funktioner ska växthuset fylla och vad behöver det i så fall att innehålla?  När du har tänkt igenom detta bör du även se över vad du har för yta till ditt förfogande på din tomt, hur stort eller litet bör växthuset vara och vart kan du placera det? Bygglov för växthus ingår i attefalls- och friggebodsreglerna. Se till att ha koll på reglerna för detta innan du går vidare med dina byggnadsplaner. Här kan du läsa mer om bygglov. Modellval – Vilket inglasat rum passar dig och din trädgård bäst? Det finns ett stort urval av olika slags växthus ute […]

Läs mer →

Sänka elkostnader och spara energi? Så gör du!

Sänka elkostnader och spara energi – kan man verkligen påverka sin elräkning? Här får du 10 värdefulla och enkla tips om hur du kan påverka din elförbrukning och dina elkostnader. Våra tips kan du använda året runt och vi reder ut det största missförståndet vad gäller elförbrukning. 10 tips för att sänka dina elkostnader och spara energi  På både vintern och sommaren kan det vara skönt att ta ett avslappnande bad. Men gör det med måtta, faktum är att du kan sänka dina elkostnader en hel del på att välja en dusch istället. Dessutom kan du spara 40% av elförbrukningen för varmvatten genom att byta ut gamla blandare och munstycken. Var noga med att dra upp persienner och gardiner, det ger solen möjlighet att värma upp hemmet under dagen. På kvällen kan du dra för igen så att värmen inte smyger sig ut eller kylan in under natten. Kontrollera så att dina fönster är täta. Du kan spara energi och sänka dina elkostnader genom att se till så du har täta fönster och dörrar. Man kan byta ut sina fönster eller täta de befintliga fönsterna. När du ska laga middag så se till så att kastrullen täcker plattan. Energiförbrukningen ökar […]

Läs mer →

Pool och Spa utomhus – Det här bör du tänka på!

Nu går vi mot ljusare tider och börjar vi närma oss våren, varmare dagar och visst vore det härligt att ha en egen pool eller ett eget spa utomhus i trädgården? Det är bara att börja planera och kolla bland olika modeller som finns på marknaden. Här får du bästa tipsen inför ett poolköp. Köpa pool eller spa utomhus i trädgården – 7 tips! Gör din research!Många tror att det är svårt att bygga pool på egen hand men är du någorlunda händig så kommer du lösa det utan problem. Att bygga pool är betydligt lättare än du tror och dessutom minskar du kostnaden med 35% – 50%. Så det kan vara värt att undersöka och läsa på hur man gör och vad man ska tänka på innan man går igång med att bygga sitt spa. Innan du börjar bygga bör du tänka på om det behövs ett bygglov eller en anmälan. Normalt sett kräver inte pooler bygglov, men du bör ändå kolla upp med byggnadsnämnden i din kommun vad som gäller. Välj rätt poolstommeInför ditt poolbygge måste du välja rätt poolstomme. Det finns flera stommar att välja mellan, du kan bygga en pool i trä, betong eller stål. Betongpoolen […]

Läs mer →

Renovera badrummet – Så lyckas du!

Renovera badrummet är något som många av oss gärna vill göra, vare sig du bor i lägenhet eller hus. Tänk så mycket tid vi ändå tillbringar inne i badrummet, självklart vill man ha det fint, fräscht och trivas där – hela familjen! Dessutom ökar det värdet på din bostad också. Här delar vi med oss av lite tips och trix att tänka på för att underlätta din renovering av ditt badrum. Häng med! Renovera badrummet 10 Tips – Tänk på detta! Inspireras! Vad gillar du, vad gillar du inte? Ska det vara neutrala färger eller något mer utstickande? Letar du inspiration är Pinterest sprängfyllt med inspirerande badrum, hem och inredning.  Planering och budget. Efter all inspiration vet du kanske lite mer hur du vill ha ditt nya badrum. Det är mycket att ta hänsyn till. Hur många kvadratmeter kan du utnyttja? Det ska vara funktionellt och även ha en snygg design. Se över din budget och fundera på vad du vill prioritera. Är du händig eller har du tummen mitt i handen? Gör en lista på vilka moment du faktiskt kan göra själv och lista de områden du behöver hjälp med. Göra-det-själv i all ära, men ibland kan det faktiskt […]

Läs mer →

Stäng