Ansök om lån

MyMoney - delbetala hemmets stora investeringar.

Att äga sitt boende är en härlig känsla. Det kräver också ofta en del större investeringar. MyMoney hjälper dig att på ett enkelt och transparent sätt dela upp kostnaden för större inköp kopplade till ditt boende, t.ex. värmepumpar, solceller, uterum eller pool.

Fyll i önskat lånebelopp för att se vad vi kan erbjuda för lånevillkor för just dig.

Snabba svar

Vi vet hur viktigt det är för dig att snabbt få snabba svar. Du vill självklart inte gå miste om bra erbjudanden på grund av att din låneansökan inte blir godkänd i tid. Av just den anledningen behandlar vi din låneansökan snabbt och effektivt - och du får svar inom ett dygn. Allt för att du ska kunna genomföra ditt större köp till hemmet.

SMIDIGA KÖP

Genom att använda MyMoney kan du på ett enkelt och tryggt sätt delbetala ett större köp. Vi hjälper dig med investeringar till hemmet på upp till 350 000 kronor.

Snabb utbetalning

Så snart din ansökan godkänts så betalar vi ut lånet till ditt konto, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med ditt projekt där hemma.

Personlig rådgivning

Våra uppskattade rådgivare, med lång erfarenhet av att hjälpa er med finansiering till hus och hem, finns tillgängliga för personlig rådgivning och service måndagar till söndagar.

Kredittid på 12 år

Vår kredittid är anpassad för att din månadskostnad ska bli rimlig. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.

Transparenta villkor

Räntan på ditt lån till hus och hem bestäms av ett antal olika saker. Några exempel är hur mycket du tänkt låna, vilken typ av köp du ska göra och hur din kredithistorik ser ut. I dagsläget ligger räntan mellan 4,95%-8,95% - ett färdigt förslag får du så snart vi behandlat just din ansökan.

Inga bindningstider

Du kan välja att betala av lånet i den takt som känns bra för dig och du kan själv välja att betala av ditt lån när du vill - enkelt och utan extra avgifter.

Ansök digitalt.

Till dig som ska renovera eller bygga ut.

När du ska renovera eller bygga ut där hemma finns det mycket att tänka på, utöver finansieringen. Att renovera köket skiljer sig till exempel mycket från att bygga ett uterum. Det är många aspekter man behöver ta i beaktande inför sitt renoverings- eller byggprojekt. Ska man bygga ut gäller givetvis andra förutsättningar än om man t. ex. ska byta värmepump eller installera solceller.

Tips när du ska renovera eller bygga ut hemma

Några saker som känns ganska självklara att fundera över inför en renovering eller ett byggprojekt, är hur omfattande projektet kommer bli. Ska du genomföra en mindre renovering eller är det dags att byta ut allt? Gäller tillbyggnaden en uteplats eller ett uterum eller ska du bygga till ett extra rum på huset? Att ha full koll på hur stort och tidskrävande projektet kommer bli är en bra start för att kunna beräkna hur stort lån du behöver ta.

  • Börja alltid med en ordentlig planering av ditt projekt. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att sammanställa dina tankar och idéer inför ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Gör en tidsplanering och se till att du har en tydlig lista på vilket material som kommer behövas och när. På så vis undviker du att projektet stannar upp för att du helt plötsligt saknar det material eller de verktyg som behövs.
  • Om du själv inte är utbildad eller kunnig inom bygg- och renovering - ta hjälp av proffs! Här gäller principen “better safe than sorry”. Genomför inte arbete som kräver fackmannamässig kunskap om du känner dig osäker. Då kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på att få det rätt gjort från början. Blir det fel kommer det förmodligen kosta dig mer än vad det hade behövt göra om du tagit professionell hjälp från start.
  • Ta in offerter från olika hantverkare om du kommer behöva proffshjälp för att genomföra projektet. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika firmor så det är alltid bra att jämföra några olika alternativ. Se också till att kolla upp olika branschstandards för arbete som ska utföras. Vid renovering av våtrum krävs till exempel en hel del expertkunskap. Följer firman de branschregler som finns för att säkerställa att arbetet blir korrekt utfört? Här kan man skilja agnarna från vetet och hitta den firma som passar bäst för just ditt projekt.
  • När du vet vilket material, vilka verktyg och vilken proffshjälp du kommer behöva, gör en tydlig budget. Vad kommer projektet i sin helhet att kosta och hur mycket kommer du behöva ta i lån för att genomföra arbetet.
  • När du har en tydlig projektplan är det dags att ansöka om ditt lån till hus och hem. Vi hjälper dig snabbt med finansieringen så att du kan komma igång med ditt bygg- eller renoveringsprojekt på ett snabbt och smidigt sätt.
Hos oss på MyMoney får du hjälp med att dela upp hemmets stora investeringar.

Att tänka på vid renovering.

Funderar du på att renovera där hemma? Känslan av att sätta sin fot i sitt nya kök eller badrum är verkligen speciell. Allt luktar och ser annorlunda ut, förhoppningsvis har du fått förverkliga din dröm om hur det ska se ut och kännas när det äntligen står klart. Men att komma dit kan såklart kräva både tålamod och gott om tid. För en smidigare renovering har vi nedan sammanställt de viktigaste sakerna att tänka på när du ska renovera hemma.

Börja alltid med att utvärdera vilka behov du har. Vad krävs för att utrymmet som ska renoveras ska kunna möta dessa behov?

Hur ser ytan ut - är den stor och luftig eller behöver du tänka utrymmeseffektivt när du planerar?

Hur vill du att det ska se ut när renoveringen är klar? Kan du visualisera slutresultatet på ett bra sätt?

Planera mera! Gör en tydlig plan för hur renoveringen ska fortlöpa. Vilket material krävs till vilken del i renoveringen och hur lång tid får själva renoveringen ta i sin helhet?

Kolla alltid upp vad det kostar att ta in eventuell experthjälp om det behövs. Jämför genom att ta in offerter från olika firmor för att hitta den som passar just dig.

Ansök om lån till hus och hem när du vet hur mycket renoveringsprojektet kommer kosta.

Att tänka på vid tillbyggnad.

Funderar du på att bygga ut där hemma? Kanske vill du ha ett nytt rum till huset, en ny uteplats, ett uterum eller ett bättre garage till bilen? Oavsett vilken typ av tillbyggnad du tänker dig, har vi här samlat några tips och råd på vad du bör fundera över inför byggstart.

Behovsanalysen är alltid viktig. Om du ska bygga garage är det såklart viktigt att fundera över vad du vill att det ska rymma. Behöver du bara plats till en bil eller ska du kunna få plats med två? Vill du ha en del för verktyg och förvaring? Se över dina behov och planera sedan efter dessa.

Något som är viktigt att ta reda på när man ska bygga ut, är om man behöver ansöka om bygglov. För större projekt behöver man oftast ansöka om bygglov hos sin kommun. För mindre projekt, som till exempel vissa uteplatser, friggebodar och staket eller plank kanske man inte behöver ansöka om bygglov. Det viktiga är att ha stenkoll på vad som gäller för det planerade byggprojektet. Att bygga utan bygglov kan innebära sanktionsavgifter och du kan i värsta fall tvingas riva det du byggt. Läs allt om bygglov på boverket.se.

När planering och bygglov (om detta krävs) är på plats, är det dags för detaljplanering och att sätta budget. För större projekt är det alltid en bra idé att planera så detaljerat som möjligt. Att planera för material, verktyg, hantverkare, tidsåtgång osv. är viktigt om du vill att bygget ska flyta på smidigt.

När du har din planering på plats och är redo att köra igång, kan du enkelt ansöka om lån till hus och hem direkt på vår hemsida. Vi behandlar din ansökan inom 24 timmar och när du blivit godkänd får du pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Att låna pengar till hus & hem (T.ex. värmepump, solceller, renovering, tillbyggnad, eller pool&spabad.)

Vi har samlat några av våra artiklar som ger dig värdefulla tips inför dina större investeringar i hemmet. Med vårt lån till hus och hem får du snabbt svar på din låneansökan och kan starta arbetet med ditt projekt nästan direkt. Hos oss får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Renovera hemmet – så får du nytt liv i bostaden

Att ge ditt hem en renovering är ett utmärkt sätt att fräscha upp det och ge det nytt liv. Det finns många olika saker du kan göra för att förvandla ditt hem, och här kommer några tips som kan hjälpa dig på vägen! Hemma bra, men renovering bäst! Ibland kan man tröttna på hur det ser ut i dagsläget, ibland räcker det med att flytta på en möbel eller två – men då och då är det skönt att vända blad helt! Häng med på våra tips för att få nytt liv i hemmet, så att ditt hem känns nytt och fräscht igen! Behöver du fler tips på hur du enkelt piffar upp ditt hem så läs mer här. Nya färger – nytt hem! Vi har alla sett väggar som har blivit lite tråkigt solblekta, täckta av en gammalmodig tapet eller bara tappat sin forna glans. Att uppdatera färgerna i ditt hem kan göra en stor skillnad och ge en helt ny känsla. Du kan välja en modern färgpalett som passar din personlighet och stil. Starka färger av jordnära typ har blivit väldigt populära under de senaste åren. Några av de mer utstickande färgerna som brukar användas är: Grönt Brunt […]

Läs mer →

6 praktiska tips inför renovering av badrum!

Vill du piffa upp ditt hem och få en lyxigare känsla? Då är det dags att renovera badrummet? Det finns mycket att tänka på inför renovering av badrum, här kommer våra 6 bästa tips inför din renovering!  Renovera badrummet?  Att renovera badrummet är en stor investering och en viktig del av alla hem. Det är också en av de mest använda platserna i hemmet, så det är viktigt att det är bekvämt och funktionellt. Här är några saker du bör tänka på när du planerar att renovera ditt badrum! Sätt en tydlig budget! Det första du bör göra är att planera din budget. Badrumsrenoveringar kan vara dyra så det är viktigt att du har en realistisk uppfattning om hur mycket det kommer att kosta. Gör en lista över allt du behöver köpa in för renoveringen och vad du behöver ta in professionell hjälp för. Det som vanligtvis behövs vid renovering av badrummet är till exempel rörmokare eller elektriker – mer om detta kommer längre ner! Kom också ihåg att inkludera en extra budget för oförutsedda utgifter eller problem som kan uppstå under renoveringen. Vårt tips är att budgetera enligt olika kategorier, som exempelvis: Material (exempelvis kakel) Fast inredning Lös eller […]

Läs mer →

Designtrender 2023 – så piffar du upp hemmet!

Designtrender för 2023! Vilka är de hetaste nya trenderna inom inredning? Här är vår lista på de hetaste designtrenderna under 2023, från jordnära färger och vintage möbler till maximalistisk inredning och mycket mer. Gör dig redo för ett spännande år fyllt med inspiration och nya idéer för din inredning! Trender för 2023 Vilka är de hetaste trenderna för inredning under 2023? Hur kan du inreda ditt hem eller kontor med den senaste designen? Läs vår lista över de hetaste designtrenderna för 2023! Förra årets fokus kan ni läsa mer om här. Jordnära, naturliga färger Designtrender har länge varit inspirerade av naturen, och 2023 är alltså inget undantag! Fokus ligger på jordnära och naturliga färger som förmedlar en känsla av lugn och harmoni. Genom att arbeta in ett tydligt färgtema i din design gör du ytan både enhetlig och personlig! De färger som ligger i topp för 2023 är: Terrakotta – varm och jordnära accentfärg Grönt – förknippas med naturen, ger avkoppling och lugn Sand – neutral och mjuk basfärg som ger en avslappnad känsla Brunt – jordnära färg som ger en varm och inbjudande atmosfär Blått – naturliga toner som påminner om hav och himmel, ger en sofistikerad känsla. De […]

Läs mer →

Höj värdet på din bostad med dessa enkla knep!

Vad kan du göra för att öka värdet på din bostad, utan att det kostar dig en förmögenhet? Oavsett om du bor i bostadsrätt, villa eller hus, kan du med små medel göra förändringar som leder till en värdeökning av bostaden. Här går vi igenom en rad saker du kan göra – inte minst inför en eventuell försäljning. Häng med och låt dig inspireras av de olika möjligheterna!  Vad höjer värdet på en fastighet?  En värdeökning behöver inte per automatik handla om att göra större renoveringar som kostar dig skjortan. Ibland kan det räcka med en uppfräschning för att skapa ett bättre helhetsintryck och en känsla av nytt. Vad kan du då göra för att värdet ska stiga?  Här får du 7 tips på hur du höjer värdet på bostad!  Måla och tapetsera  Åtgärda uppenbara fel och skador Slipa eller byt ut golv Installera vitvaror Byt ut dörrar  Se över belysningen Optimera planlösningen Måla och tapetsera Har du extrema färger som sticker ut i något av rummen, eller en tapet som har sett bättre dagar? Att köpa ny färg eller en snygg tapet, behöver inte vara dyrt. Genom att måla om slitna väggar, kan du enkelt höja värdet på din […]

Läs mer →

Bygga pool? Här är de bästa tipsen!

Har du äntligen bestämt dig för att bygga pool? Grattis! En alldeles egen pool i trädgården – mer sommarlyx än så blir det inte. Men innan du sätter igång, ska vi hjälpa dig att ta några steg tillbaka och planera ditt poolbygge ordentligt. Oavsett om du ska bygga själv eller anlita en byggfirma, så är tålamod och gott om tid nyckeln till ett framgångsrikt poolbygge. Nu sätter vi igång!   Poolbygge – var ska du börja? Vi har sagt det innan och vi säger det igen – gör ordentlig research och en tydlig planering innan du påbörjar ett byggprojekt. Det finns alltså många beslut du behöver ta innan du kan komma igång med ditt poolbygge, och dessa ska vi nu gå igenom. Bygga pool själv eller anlita proffs?  Det är faktiskt inte så svårt att bygga pool som många tror, utan det handlar om hur mycket tid, pengar och energi du har. Det är såklart dyrare att låta någon annan göra jobbet, men väldigt bekvämt. Å andra sidan, är det en otroligt härlig känsla att kunna ta ett dopp i pool som du har byggt själv.   Fundera över när du vill att poolen ska vara klar, och ställ det mot […]

Läs mer →

Bygga trädäck – Hur gör man?

Drömmer du om ett soligt trädäck på din tomt? Sommaren är äntligen här, och vad passar bättre än ett härligt semesterprojekt att hugga tänderna i! Att bygga trädäck behöver inte vara en krånglig process, om du ser till att läsa på ordentligt, planera och ha gott tålamod. Det finns en del saker du behöver överväga och fundera över innan du sätter igång, och det ska vi nu gå igenom – hur du steg för steg bygger ditt egna trädäck!  Planering och placering av trädäck  Innan du sätter i gång gäller det att du i lugn och ro  börja planera ditt bygge, annars riskerar du att gå händelserna i förväg och missa viktiga steg i byggprocessen. Var vill du placera ditt trädäck? Hur stort ska det vara? Vilket material ska du använda?  Bygglov för trädäck Först och främst måste du undersöka huruvida du behöver bygglov eller inte för att bygga ditt trädäck. Oftast gäller det inte trädäck på marknivå, men det beror helt och hållet på vilken kommun du bor i och vad för typ av tomt du har. Du bör alltså oavsett kontakta bygglovsnämnden i din kommun för att få svar! Vill du veta mer om bygglov kan du spana […]

Läs mer →

Stäng