Ansök om lån

MyMoney - delbetala hemmets stora investeringar.

Att äga sitt boende är en härlig känsla. Det kräver också ofta en del större investeringar. MyMoney hjälper dig att på ett enkelt och transparent sätt dela upp kostnaden för större inköp kopplade till ditt boende, t.ex. värmepumpar, solceller, uterum eller pool.

Fyll i önskat lånebelopp för att se vad vi kan erbjuda för lånevillkor för just dig.

Snabba svar

Vi vet hur viktigt det är för dig att snabbt få snabba svar. Du vill självklart inte gå miste om bra erbjudanden på grund av att din låneansökan inte blir godkänd i tid. Av just den anledningen behandlar vi din låneansökan snabbt och effektivt - och du får svar inom ett dygn. Allt för att du ska kunna genomföra ditt större köp till hemmet.

Ingen kontantinsats

För att få dela upp ett större köp hos oss på MyMoney, krävs ingen kontantinsats. Du kan låna upp till 350 000 kronor till din investering utan att behöva lägga ut en större summa pengar själv.

Snabb utbetalning

Så snart din ansökan godkänts så betalar vi ut lånet till ditt konto, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med ditt projekt där hemma.

Personlig rådgivning

Våra uppskattade rådgivare, med lång erfarenhet av att hjälpa er med finansiering till hus och hem, finns tillgängliga för personlig rådgivning och service måndagar till söndagar.

Kredittid på 12 år

Vår kredittid är anpassad för att din månadskostnad ska bli rimlig. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.

Transparenta villkor

Räntan på ditt lån till hus och hem bestäms av ett antal olika saker. Några exempel är hur mycket du tänkt låna, vilken typ av köp du ska göra och hur din kredithistorik ser ut. I dagsläget ligger räntan mellan 4,95%-8,95% - ett färdigt förslag får du så snart vi behandlat just din ansökan.

Inga bindningstider

Du kan välja att betala av lånet i den takt som känns bra för dig och du kan själv välja att betala av ditt lån när du vill - enkelt och utan extra avgifter.

Ansök digitalt.

Till dig som ska renovera eller bygga ut.

När du ska renovera eller bygga ut där hemma finns det mycket att tänka på, utöver finansieringen. Att renovera köket skiljer sig till exempel mycket från att bygga ett uterum. Det är många aspekter man behöver ta i beaktande inför sitt renoverings- eller byggprojekt. Ska man bygga ut gäller givetvis andra förutsättningar än om man t. ex. ska byta värmepump eller installera solceller.

Tips när du ska renovera eller bygga ut hemma

Några saker som känns ganska självklara att fundera över inför en renovering eller ett byggprojekt, är hur omfattande projektet kommer bli. Ska du genomföra en mindre renovering eller är det dags att byta ut allt? Gäller tillbyggnaden en uteplats eller ett uterum eller ska du bygga till ett extra rum på huset? Att ha full koll på hur stort och tidskrävande projektet kommer bli är en bra start för att kunna beräkna hur stort lån du behöver ta.

  • Börja alltid med en ordentlig planering av ditt projekt. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att sammanställa dina tankar och idéer inför ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Gör en tidsplanering och se till att du har en tydlig lista på vilket material som kommer behövas och när. På så vis undviker du att projektet stannar upp för att du helt plötsligt saknar det material eller de verktyg som behövs.
  • Om du själv inte är utbildad eller kunnig inom bygg- och renovering - ta hjälp av proffs! Här gäller principen “better safe than sorry”. Genomför inte arbete som kräver fackmannamässig kunskap om du känner dig osäker. Då kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på att få det rätt gjort från början. Blir det fel kommer det förmodligen kosta dig mer än vad det hade behövt göra om du tagit professionell hjälp från start.
  • Ta in offerter från olika hantverkare om du kommer behöva proffshjälp för att genomföra projektet. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika firmor så det är alltid bra att jämföra några olika alternativ. Se också till att kolla upp olika branschstandards för arbete som ska utföras. Vid renovering av våtrum krävs till exempel en hel del expertkunskap. Följer firman de branschregler som finns för att säkerställa att arbetet blir korrekt utfört? Här kan man skilja agnarna från vetet och hitta den firma som passar bäst för just ditt projekt.
  • När du vet vilket material, vilka verktyg och vilken proffshjälp du kommer behöva, gör en tydlig budget. Vad kommer projektet i sin helhet att kosta och hur mycket kommer du behöva ta i lån för att genomföra arbetet.
  • När du har en tydlig projektplan är det dags att ansöka om ditt lån till hus och hem. Vi hjälper dig snabbt med finansieringen så att du kan komma igång med ditt bygg- eller renoveringsprojekt på ett snabbt och smidigt sätt.
Hos oss på MyMoney får du hjälp med att dela upp hemmets stora investeringar.

Att tänka på vid renovering.

Funderar du på att renovera där hemma? Känslan av att sätta sin fot i sitt nya kök eller badrum är verkligen speciell. Allt luktar och ser annorlunda ut, förhoppningsvis har du fått förverkliga din dröm om hur det ska se ut och kännas när det äntligen står klart. Men att komma dit kan såklart kräva både tålamod och gott om tid. För en smidigare renovering har vi nedan sammanställt de viktigaste sakerna att tänka på när du ska renovera hemma.

Börja alltid med att utvärdera vilka behov du har. Vad krävs för att utrymmet som ska renoveras ska kunna möta dessa behov?

Hur ser ytan ut - är den stor och luftig eller behöver du tänka utrymmeseffektivt när du planerar?

Hur vill du att det ska se ut när renoveringen är klar? Kan du visualisera slutresultatet på ett bra sätt?

Planera mera! Gör en tydlig plan för hur renoveringen ska fortlöpa. Vilket material krävs till vilken del i renoveringen och hur lång tid får själva renoveringen ta i sin helhet?

Kolla alltid upp vad det kostar att ta in eventuell experthjälp om det behövs. Jämför genom att ta in offerter från olika firmor för att hitta den som passar just dig.

Ansök om lån till hus och hem när du vet hur mycket renoveringsprojektet kommer kosta.

Att tänka på vid tillbyggnad.

Funderar du på att bygga ut där hemma? Kanske vill du ha ett nytt rum till huset, en ny uteplats, ett uterum eller ett bättre garage till bilen? Oavsett vilken typ av tillbyggnad du tänker dig, har vi här samlat några tips och råd på vad du bör fundera över inför byggstart.

Behovsanalysen är alltid viktig. Om du ska bygga garage är det såklart viktigt att fundera över vad du vill att det ska rymma. Behöver du bara plats till en bil eller ska du kunna få plats med två? Vill du ha en del för verktyg och förvaring? Se över dina behov och planera sedan efter dessa.

Något som är viktigt att ta reda på när man ska bygga ut, är om man behöver ansöka om bygglov. För större projekt behöver man oftast ansöka om bygglov hos sin kommun. För mindre projekt, som till exempel vissa uteplatser, friggebodar och staket eller plank kanske man inte behöver ansöka om bygglov. Det viktiga är att ha stenkoll på vad som gäller för det planerade byggprojektet. Att bygga utan bygglov kan innebära sanktionsavgifter och du kan i värsta fall tvingas riva det du byggt. Läs allt om bygglov på boverket.se.

När planering och bygglov (om detta krävs) är på plats, är det dags för detaljplanering och att sätta budget. För större projekt är det alltid en bra idé att planera så detaljerat som möjligt. Att planera för material, verktyg, hantverkare, tidsåtgång osv. är viktigt om du vill att bygget ska flyta på smidigt.

När du har din planering på plats och är redo att köra igång, kan du enkelt ansöka om lån till hus och hem direkt på vår hemsida. Vi behandlar din ansökan inom 24 timmar och när du blivit godkänd får du pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Att låna pengar till hus & hem (T.ex. värmepump, solceller, renovering, tillbyggnad, eller pool&spabad.)

Vi har samlat några av våra artiklar som ger dig värdefulla tips inför dina större investeringar i hemmet. Med vårt lån till hus och hem får du snabbt svar på din låneansökan och kan starta arbetet med ditt projekt nästan direkt. Hos oss får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Inredningstrender 2022 – Så fixar du hemma!

Skippa vårstädningen, nu börjar vi med år-städningen! Vilka är de hetaste inredningstrenderna inför 2022? Hur kan du piffa upp ditt hem för att skapa högre trivsel, komfort och modernitet? Vi har samlat de absolut hetaste trenderna för 2022 – ta fram anteckningsblocket, för nu renoverar vi! Vad utgår vi ifrån? Vi ser tillbaka på 2020 och 2021   Det är alltid roligt att se tillbaka på trender som funnits och vilka spådomar som slog in. Inredningstrenderna för 2020 och 2021 handlade i första hand om att paketera lyxet och lugnet till hemmet. Detta var året som många började spendera mer och mer tid hemma och helt plötsligt blev det väldigt viktigt att ha en balans hemma som var såväl funktionell och effektiv under dagen, som lugn och ombonad under kvällen.  Det kommer kanske inte som en chock att många av trenderna var att omfamna växtligheten och dagsljuset. Med detta kom också de mer jordiga tonerna som beige, blått och grönt. Träinslag och funktionella ytor i hemmet med en kryddning av minimalistisk konst blev stämpeln för många. Hur ser vardagen ut framåt? Innan vi dyker rakt in i design- och inredningstrenderna för 2022 så kan det vara bra att lägga grunden […]

Läs mer →

Installera kamin – Det här måste du tänka på.

När höstmörkret kryper närmre inpå husknuten vill vi gärna mysa i värmen inomhus. Varför inte göra det extra mysigt i höst och vinter genom att installera en kamin? En kamin ger inte bara den där lilla extra mys-faktorn utan kan även bidra med att värma upp ditt hus under det kalla halvåret. Men vad för modell passar bäst för ditt boende och vad ska man ta reda på innan man installerar en kamin? Det ska vi reda ut i det här inlägget!    Viktiga saker att tänka på innan du installerar kamin. Innan du slår till på en kamin är det några saker som du först bör gå igenom för att säkerställa att installationsprocessen ska gå korrekt till. Här listar vi några av de sakerna som du bör tänka på: BygglovVid nyinstallation av en kamin behöver du ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan. Reglerna för detta skiljer sig dock från kommun till kommun. Kontrollera med byggnadskontoret i din kommun vad som gäller. Läs mer här. Placering av skorsten.Något som är viktigt att tänka på när det gäller placering av kaminen, är att först och främst undersöka var skorstenen kan placeras. Eftersom det måste vara ett visst säkerhetsavstånd mellan skorstenen […]

Läs mer →

Renovera köket – Så gör du det enkelt!

Funderar du på att renovera köket? Känns det som ett jätteprojekt att ta sig an? Vi förstår känslan! Köket är en plats där de flesta spenderar mycket av sin tid, så att vilja hålla det fräscht och up-to date är en självklarhet! Vid första anblick kan det verka som en överväldigande uppgift att renovera köket vad det gäller tid, pengar, kunskap och rent ut sagt veckor av kaos hemma. Men, vi har samlat på oss tips på hur du kan renovera köket utan att vända helt upp och ned på tillvaron! Renovera köket – Våra enkla tips Ge väggar och köksluckor en makeover!  Du kan ge ditt kök en snabb makeover med lite färg! Genom att måla om antingen väggar och/eller köksluckor kan du ge ditt kök ett helt nytt intryck. Att välja färg kan å andra sidan vara krångligt. Ta hjälp av experter inom kulörval och vilken typ av färg som passar ditt projekt bäst! Att måla väggar en sak, men att måla köksluckor en helt annan. Självklart går det utmärkt att göra det själv, men se till att följa de tips och råd vid målning av köksluckor som finns. Känner du dig inte som den händigaste personen finns […]

Läs mer →

Bygga ut huset – Det här behöver du tänka på

Är det dags att bygga ut huset? Kanske väntas tillökning i familjen – eller så vill du bara ha lite mer yta att leva på. Vad är egentligen viktigt att tänka på vid en tillbyggnad av huset? I den här artikeln går vi igenom alltifrån tips om hur du bör planera för projektet till skillnaden mellan totalentrepenad och delad entreprenad – Allt du behöver tänka på för att kunna bygga ut huset!  Bygga ut huset – Tillbyggnad eller påbyggnad?  Det allra första som du behöver reda ut är huruvida ditt bygge är en till- eller påbyggnad. Vissa tror att att begreppen har samma innebörd men det finns en distinkt skillnad:   En tillbyggnad är en utökning av byggnadens grundyta, där man kan behöva gjuta en ny grund osv. Medan en påbyggnad byggs ovanpå en redan befintlig byggnad. Det innebär även att reglerna för de olika typerna av byggen ser olika ut, samt att kostnaderna kan variera i större och mindre grad. Exempel på tillbyggnad: Altan Uterum Extrarum Utökning av farstun  Exempel på påbyggnad: Takkupor Ett nytt våningsplan Takhöjning Ändring av tak Planering för att bygga ut huset Ett av de allra viktigaste momenten när det gäller att bygga ut huset är […]

Läs mer →

Glasa in din altan – Förläng sommaren!

Vem vill inte kunna njuta lite extra länge av sommarvärmen, även när hösten börjar närma sig? Det kan bli möjligt genom att man glasar in sin altan!  En perfekt lösning för att kunna njuta utomhus även då vädret inte tillåter, under alla säsonger! Men hur går man tillväga när man glasar in en altan? Vi svarar på alla dina frågor och funderingar! Glasa in altan – Hur gör man? Det finns många fördelar med att glasa in altanen – Du kan sitta utomhus även om vädret är dåligt, med skydd från regn, vind och kyla. Framförallt är det enkelt om man redan har en befintlig grund att bygga på, som en altan eller ett trädäck. Att glasa in altanen är ett hyfsat enkelt och snabbt projekt för den händige och kostar desto mindre än om du köper ett nyckelfärdigt uterum. Hur du bygger ett uterum från grunden kan du läsa mer om här.   Så, hur går man då tillväga?  Ta dig först en funderare på vad du vill ha din inglasade altan till och om du vill kunna använda den under hela året eller endast under sommaren. Efter att du har rett ut dessa frågetecken är det dags att fundera […]

Läs mer →

Bygg din egen friggebod – Alla våra tips!

En friggebod är användbar på så många sätt – Den skapar mer boendeyta, kan bli till  gäststuga och kan användas som extra förvaringsutrymme. Med bara 15 kvm extra yta kan man göra mycket! Men hur går man egentligen tillväga när man bygger en friggebod? Vad behöver man tänka på innan man sätter igång med byggandet och hur går själva byggprocessen till? Detta och lite mer ska vi försöka svara på i det här inlägget! Bygga friggebod – Innan du sätter igång! Vi förstår att du mer än gärna vill sätta igång och snickra på din friggebod men innan dess är det är några saker som du måste ha koll på: Bygglov: En friggebod räknas som en fristående byggnad på max 15 kvm och som är max 3m hög. För att bygga detta eller en mindre friggebod behövs inget bygglov. Tänk dock på att om du har redan har en annan friggebod på tomten så får dessa byggnader tillsammans vara max 15 kvm. Har du grannar så måste du bygga minst 4,5 m från tomtgränsen. Annars måste du ansöka om bygglov eller få ett skriftlig godkännande från grannen. Läs mer om reglerna för bygglov här. Kostnader: Kostnaderna för ett bygge av […]

Läs mer →

Stäng