Ansök om lån

MyMoney - delbetala hemmets stora investeringar.

Att äga sitt boende är en härlig känsla. Det kräver också ofta en del större investeringar. MyMoney hjälper dig att på ett enkelt och transparent sätt dela upp kostnaden för större inköp kopplade till ditt boende, t.ex. värmepumpar, solceller, uterum eller pool.

Fyll i önskat lånebelopp för att se vad vi kan erbjuda för lånevillkor för just dig.

Snabba svar

Vi vet hur viktigt det är för dig att snabbt få snabba svar. Du vill självklart inte gå miste om bra erbjudanden på grund av att din låneansökan inte blir godkänd i tid. Av just den anledningen behandlar vi din låneansökan snabbt och effektivt - och du får svar inom ett dygn. Allt för att du ska kunna genomföra ditt större köp till hemmet.

Ingen kontantinsats

För att få dela upp ett större köp hos oss på MyMoney, krävs ingen kontantinsats. Du kan låna upp till 350 000 kronor till din investering utan att behöva lägga ut en större summa pengar själv.

Snabb utbetalning

Så snart din ansökan godkänts så betalar vi ut lånet till ditt konto, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med ditt projekt där hemma.

Personlig rådgivning

Våra uppskattade rådgivare, med lång erfarenhet av att hjälpa er med finansiering till hus och hem, finns tillgängliga för personlig rådgivning och service måndagar till söndagar.

Kredittid på 12 år

Vår kredittid är anpassad för att din månadskostnad ska bli rimlig. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.

Transparenta villkor

Räntan på ditt lån till hus och hem bestäms av ett antal olika saker. Några exempel är hur mycket du tänkt låna, vilken typ av köp du ska göra och hur din kredithistorik ser ut. I dagsläget ligger räntan mellan 4,95%-8,95% - ett färdigt förslag får du så snart vi behandlat just din ansökan.

Inga bindningstider

Du kan välja att betala av lånet i den takt som känns bra för dig och du kan själv välja att betala av ditt lån när du vill - enkelt och utan extra avgifter.

Ansök digitalt.

Till dig som ska renovera eller bygga ut.

När du ska renovera eller bygga ut där hemma finns det mycket att tänka på, utöver finansieringen. Att renovera köket skiljer sig till exempel mycket från att bygga ett uterum. Det är många aspekter man behöver ta i beaktande inför sitt renoverings- eller byggprojekt. Ska man bygga ut gäller givetvis andra förutsättningar än om man t. ex. ska byta värmepump eller installera solceller.

Tips när du ska renovera eller bygga ut hemma

Några saker som känns ganska självklara att fundera över inför en renovering eller ett byggprojekt, är hur omfattande projektet kommer bli. Ska du genomföra en mindre renovering eller är det dags att byta ut allt? Gäller tillbyggnaden en uteplats eller ett uterum eller ska du bygga till ett extra rum på huset? Att ha full koll på hur stort och tidskrävande projektet kommer bli är en bra start för att kunna beräkna hur stort lån du behöver ta.

  • Börja alltid med en ordentlig planering av ditt projekt. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att sammanställa dina tankar och idéer inför ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Gör en tidsplanering och se till att du har en tydlig lista på vilket material som kommer behövas och när. På så vis undviker du att projektet stannar upp för att du helt plötsligt saknar det material eller de verktyg som behövs.
  • Om du själv inte är utbildad eller kunnig inom bygg- och renovering - ta hjälp av proffs! Här gäller principen “better safe than sorry”. Genomför inte arbete som kräver fackmannamässig kunskap om du känner dig osäker. Då kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på att få det rätt gjort från början. Blir det fel kommer det förmodligen kosta dig mer än vad det hade behövt göra om du tagit professionell hjälp från start.
  • Ta in offerter från olika hantverkare om du kommer behöva proffshjälp för att genomföra projektet. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika firmor så det är alltid bra att jämföra några olika alternativ. Se också till att kolla upp olika branschstandards för arbete som ska utföras. Vid renovering av våtrum krävs till exempel en hel del expertkunskap. Följer firman de branschregler som finns för att säkerställa att arbetet blir korrekt utfört? Här kan man skilja agnarna från vetet och hitta den firma som passar bäst för just ditt projekt.
  • När du vet vilket material, vilka verktyg och vilken proffshjälp du kommer behöva, gör en tydlig budget. Vad kommer projektet i sin helhet att kosta och hur mycket kommer du behöva ta i lån för att genomföra arbetet.
  • När du har en tydlig projektplan är det dags att ansöka om ditt lån till hus och hem. Vi hjälper dig snabbt med finansieringen så att du kan komma igång med ditt bygg- eller renoveringsprojekt på ett snabbt och smidigt sätt.
Hos oss på MyMoney får du hjälp med att dela upp hemmets stora investeringar.

Att tänka på vid renovering.

Funderar du på att renovera där hemma? Känslan av att sätta sin fot i sitt nya kök eller badrum är verkligen speciell. Allt luktar och ser annorlunda ut, förhoppningsvis har du fått förverkliga din dröm om hur det ska se ut och kännas när det äntligen står klart. Men att komma dit kan såklart kräva både tålamod och gott om tid. För en smidigare renovering har vi nedan sammanställt de viktigaste sakerna att tänka på när du ska renovera hemma.

Börja alltid med att utvärdera vilka behov du har. Vad krävs för att utrymmet som ska renoveras ska kunna möta dessa behov?

Hur ser ytan ut - är den stor och luftig eller behöver du tänka utrymmeseffektivt när du planerar?

Hur vill du att det ska se ut när renoveringen är klar? Kan du visualisera slutresultatet på ett bra sätt?

Planera mera! Gör en tydlig plan för hur renoveringen ska fortlöpa. Vilket material krävs till vilken del i renoveringen och hur lång tid får själva renoveringen ta i sin helhet?

Kolla alltid upp vad det kostar att ta in eventuell experthjälp om det behövs. Jämför genom att ta in offerter från olika firmor för att hitta den som passar just dig.

Ansök om lån till hus och hem när du vet hur mycket renoveringsprojektet kommer kosta.

Att tänka på vid tillbyggnad.

Funderar du på att bygga ut där hemma? Kanske vill du ha ett nytt rum till huset, en ny uteplats, ett uterum eller ett bättre garage till bilen? Oavsett vilken typ av tillbyggnad du tänker dig, har vi här samlat några tips och råd på vad du bör fundera över inför byggstart.

Behovsanalysen är alltid viktig. Om du ska bygga garage är det såklart viktigt att fundera över vad du vill att det ska rymma. Behöver du bara plats till en bil eller ska du kunna få plats med två? Vill du ha en del för verktyg och förvaring? Se över dina behov och planera sedan efter dessa.

Något som är viktigt att ta reda på när man ska bygga ut, är om man behöver ansöka om bygglov. För större projekt behöver man oftast ansöka om bygglov hos sin kommun. För mindre projekt, som till exempel vissa uteplatser, friggebodar och staket eller plank kanske man inte behöver ansöka om bygglov. Det viktiga är att ha stenkoll på vad som gäller för det planerade byggprojektet. Att bygga utan bygglov kan innebära sanktionsavgifter och du kan i värsta fall tvingas riva det du byggt. Läs allt om bygglov på boverket.se.

När planering och bygglov (om detta krävs) är på plats, är det dags för detaljplanering och att sätta budget. För större projekt är det alltid en bra idé att planera så detaljerat som möjligt. Att planera för material, verktyg, hantverkare, tidsåtgång osv. är viktigt om du vill att bygget ska flyta på smidigt.

När du har din planering på plats och är redo att köra igång, kan du enkelt ansöka om lån till hus och hem direkt på vår hemsida. Vi behandlar din ansökan inom 24 timmar och när du blivit godkänd får du pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Att låna pengar till hus & hem (T.ex. värmepump, solceller, renovering, tillbyggnad, eller pool&spabad.)

Vi har samlat några av våra artiklar som ger dig värdefulla tips inför dina större investeringar i hemmet. Med vårt lån till hus och hem får du snabbt svar på din låneansökan och kan starta arbetet med ditt projekt nästan direkt. Hos oss får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Öka värdet på din bostad med dessa 4 renoveringar!

Öka värdet på din bostad genom att renovera! Det är nog allmänt känt att inför en försäljning av bostaden vill man se till att bostaden är i toppskick för att kunna få mer betalt. I denna artikel går vi igenom fyra renoveringar som är bra att göra om du vill öka värdet på din bostad! Öka värdet på din bostad Genom att se till att din bostad är i toppskick när det är dags för försäljning, kan du öka värdet avsevärt. För att öka värdet på din bostad kan du fundera på att genomföra en del renoveringar innan det är dags. Här nedan har vi listat fyra värdeökande renoveringar. (Plus några extra.) Renovera badrummet En av de jobbigaste och dyraste renoveringarna, men ack så viktig för att öka värdet på din bostad! När det gäller badrumsrenovering är det något som kan ge betydande värdeökning vid en försäljning. Fundera över material- och färgval här. Neutralt brukar fungera bättre rent generellt. Här hittar du tips när du ska renovera badrummet. Renovera köket Nästa stora renovering som kan löna sig för att öka värdet på din bostad är köket. Med ett modernt och nytt kök kan du få upp prislappen ytterligare. Smaken skiljer […]

Läs mer →

Renovera husfasad – våra tips!

Renovera husfasad kan vara både enkelt och relativt billigt, beroende på vilken typ av fasad du har. Tegel, puts eller trä är de vanligaste fasaderna vi ser runtom i landet. I denna artikel ska vi ge våra bästa tips när det är dags för dig att renovera din husfasad.  Vilken husfasad har du? För att kunna fastställa vilken typ av renovering du ska genomföra, behöver vi veta vilken typ av husfasad du har. Här nedan går vi igenom de vanligaste fasaderna och deras egenskaper.  Träfasad Träfasaden är vanlig och ger stora valmöjligheter men kräver givetvis en del omvårdnad. Trä är en av de vanligaste fasadvalen. Vanliga träslag att använda i en träfasad är gran, tall, lärk och jättetuja.  Fördelar: Fördelar med en träfasad är att det är ett naturligt material som är lätt att variera. Det har även god hållbarhet vid rätt skötsel. Dessutom är de enkelt och kostnadseffektivt att bygga till.  Nackdelar: Nackdelen med träfasaden är att det är den husfasad som kräver mest underhåll. Behandling eller målning krävs omkring vart 10-15 år beroende på läge och färg.  Tegelfasad Tegel är ett mycket hållfast och långlivat fasadval. Ofta relativt underhållsfritt under långa perioder. Fördelar: Tegelfasaden har en väldigt lång […]

Läs mer →

Bygga bastu – här är våra tips!

Ska du bygga bastu? För den frusne är kanske en egen bastu drömmen! Inte dumt med en riktigt varm bastu att hoppa in i under årets kallare månader. Och när om inte nu är läge att bygga bastu? I denna artikel ska vi snacka bastu och allt vad det innebär, häng med! För många är nog bastu förknippat med avkoppling och härliga stunder i goda vänners lag. Kanske är det ett sätt att koppla av eller meditera en stund? För vissa är det kanske rent av en rit som bör utföras med noga förberedelser. Oavsett anledningen att bygga bastu har vi här samlat våra tips och råd när du ska sätta igång bygget.   Bygga bastu – Placering Hur du ska planera ditt bastubygge beror ju såklart lite på var du ska placera din bastu. Är det en fristående bastu på tomten eller bryggan eller ska du bygga en bastu inomhus i badrum, gillestuga eller källare? Om du vill bygga en fristående bastustuga bör du ha koll på om det krävs bygglov eller ej. Det vanligaste är kanske att man väljer att bygga sin bastu i direkt anslutning till ett badrum. Viktigt att komma ihåg när man bygger bastu inomhus är […]

Läs mer →

Tänk på detta när du ska välja spabad

Att välja spabad kanske kan kännas lite förvirrande då utbudet är stort. Men med rätt research och guidning kan du välja ett spabad som passar just dina behov och krav. Häng med när vi snackar om allt som rör spabad och vad du ska tänka på inför ditt köp.  Spabad – Inne eller ute? Först behöver du ju fundera på var du ska placera ditt spabad, inomhus eller utomhus? Valmöjligheterna är oändliga oavsett vilket du väljer. För bara några år sedan var utbudet mycket smalare och att ha ett eget spabad hemma kunde bli en dyr historia. I takt med att det ökat i popularitet, har även utbudet blivit större och priserna har gått ner.  Spabad inomhus Att välja att placera sitt spabad inomhus är vanligt och det finns en uppsjö med olika bad att välja mellan. Här behöver man givetvis fundera över hur stort spabad man kan ha sett till den yta man har att tillgå där hemma. Det finns både stora och väldigt yteffektiva alternativ. Saker att fundera över innan installation är att kontrollera att golvet i badrummet klarar av den extra tyngd ett spabad medför. En annan viktig sak att tänka på är att ventilationen i badrummet […]

Läs mer →

Tänk på detta när du ska bygga tvättstuga!

Bygga tvättstuga kanske låter som en lite tråkig renovering. Men tänk vad härligt det är när den är på plats och du kan tvätta och dona i din nya fräscha tvättstuga! Som med alla våtrum är det viktigt att tänka på detaljerna när man ska renovera eller bygga ny tvättstuga. I denna artikel ger vi dig våra bästa tips när du ska bygga tvättstuga! Bygga tvättstuga – var börjar man? Starta med att göra en grundlig behovsanalys för att kunna planera ditt utrymme på ett bra sätt. Vilken yta har du att jobba med och hur ska den planeras på bästa sätt? Vilken typ av arbetsytor önskar du dig och ska dessa stå i direkt anslutning till tvättmaskin och torktumlare? Kommer du ha behov av andra förvaringsutrymmen som skåp eller hyllor och var ska i så fall dessa placeras? Kanske har du även utrymme för garderober eller liknande förvaring här, planera då även detta. Gör en behovsanalys helt enkelt! Skissa upp din nya tvättstuga När du har sett över dina behov är det dags att göra upp en tydlig skiss över hur din nya tvättstuga ska se ut. Om du gör detta själv, se till att allt görs skalenligt så […]

Läs mer →

Anlita hantverkare – här är våra tips!

Behöver du anlita hantverkare till något som ska fixas där hemma? Det kanske inte alltid känns så lätt att veta hur man ska tänka. I denna artikel ska vi ge dig våra bästa tips när du ska anlita extern hjälp för att renovera eller bygga till därhemma.  Det finns många tillfällen i livet när man kan tänkas behöva anlita hantverkare. Kanske är det dags att renovera köket eller lägga nytt tak? Oavsett är det viktigt att hitta rätt hantverkare för jobbet. Och glöm inte bort att kolla upp om du behöver bygglov innan du börjar planera för ditt projekt! Missa heller inte att din renovering kan vara avdragsgill med ROT-avdraget.  Anlita hantverkare – Gör noggrann research Att anlita rätt hantverkare för jobbet kräver en del efterforskningar. Omkring 10 000 svenskar anmäler klagomål till kommunernas konsumentvägledare varje år på grund av att de inte är nöjda med tjänsten de köpt. Därför är det verkligen viktigt att du gör din research innan du bestämmer dig för vilken hantverksfirma du ska anlita. Kolla upp företagen noggrant och jämför både priser och recensioner av de aktörer du överväger att anlita. Undvik att anlita olaglig arbetskraft då detta såklart inte är reglerat och om något […]

Läs mer →

Stäng