Ansök om lån

Vad du ska tänka på vid val av värmepump Publicerat 23 september 2019 under kategorin Hus & Hem

Det är inte helt lätt att veta vilken värmepump man ska köpa, det finns ingen som passar alla. Det finns många olika modeller och alternativ att välja mellan. Men att skaffa en värmepump är en smart investering som kan göra att du sänker dina uppvärmningskostnader. Det finns också mycket att tänka på både innan, under och efter installationen av din nya värmepump. Att skaffa värmepump är en stor investering så det gäller att man utvärderar sina behov ordentligt. Det har hänt mycket med utvecklingen av värmepumpar de senaste åren och de är numera mycket mer effektiva och dessutom tystare.

Välj rätt värmepump för ditt hem.

välja värmepump_2

Att välja rätt värmesystem för just ditt hus kan vara komplext. För att veta vad som passar bäst, bör man utgå ifrån huset och tomten. Placeringen av värmepumpen är självklart viktig och bör därför tänkas igenom noga. Exempelvis en luftvärmepump bör placeras öppet och centralt för att ha den bästa möjligheten att sprida värmen i huset. Om du har svårt att avgöra vilken som passar dig och ditt hem bäst, är ett tips att boka ett hembesök av en återförsäljare som är expert på värmepumpar. De har full koll på vad som passar bäst för olika hustyper. Du kan också få prisförslag för både värmepump och installation av experten. Ta alltid in och jämför offerter från olika installatörer. Kostnaden skiljer sig självklart beroende på vilken typ av värmepump du väljer. Andra saker man behöver ta hänsyn till är till exempel uppvärmningsbehovet, hur mycket el hushållet förbrukar och planlösning med mera. 

Vad finns det för olika värmepumpar?

värmepumpar_3

För att veta vilken värmepump som passar just dina behov och ditt hus och tomt, kan det vara bra att ha koll på vilka olika varianter som finns på marknaden. Detta för att kunna ta ställning till vilken som passar bäst hos just dig. De vanligaste typerna av värmepumpar är bergvärmepump, luft-luftvärmepump eller frånluftsvärmepump. I praktiken fungerar olika värmepumpar på samma sätt, de flyttar värme från en plats till en annan. Det som främst skiljer dem åt är var värmen kommer ifrån. Värmepumparna skiljer sig i pris och vilken sort som passar bäst för olika ändamål.

Det är viktigt med energimärkning

värmepump_4

Du bör vara uppmärksam på energimärkningen på värmepumpen. Sedan 2015 måste alla värmesystem som säljs inom EU vara energimärkta. Syftet med märkningen är att upplysa dig som konsument om produktens energianvändning, vilket underlättar för dig som konsument att göra ett energismart val. Det som märkningen visar är bland annat ljudeffektnivå, effekt i kilowatt (som visar hur mycket värme värmepumpen ger) och energieffektivitetsklass för rumsvärmning på skalan A++ till G där A++ är mest effektiv. Det kan vara bra att tänka på att märkningen visar hur energisnål värmepumpen är – inte hur effektiv den är. 

Är det dags att investera i en ny värmepump? Vi hjälper dig med finansieringen, ansök om lån här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng