Ansök om lån

Vad innebär det nya bonus-malus-systemet för dig med företagsbil? Publicerat 25 april 2017 under kategorin Billån

Regeringen har beslutat om att växla upp klimatarbetet ytterligare och det innebär att det ska bli ännu mer förmånligt att köra miljöanpassad bil med lågt koldioxidutsläpp. År 2018 föreslår regeringen att det nuvarande systemet för fordonsbeskattning ersätts med ett nytt som kallas bonus-malus vilket betyder bra/dåligt på latin och syftar till att systemet ska löna sig för de som satsar på miljöbil och vara sämre för de som väljer att köpa en bil med hög miljöpåverkan. Läs här om vad du med företagsbil kan göra för miljön.

Satsa på miljövänlig företagsbil

Vinnarna i det nya systemet blir de företag som kör med bilar som släpper ut noll gram koldioxid som får en bonus på hela 45.000 kr. Förlorarna blir de som satsar på dieselbilar och törstiga bensindrivna bilar som kan räkna med dyrare bilskatt. Det kan därför vara värt att satsa på elbil eller hybridbil om nya företagsbilar planeras att inköpas inom de närmsta åren. Läs regeringens förslag här.

Nya regler för förmånsbilister

En viktig punkt med det nya förslaget är att det blir ändrade regler för förmånsbilister som tidigare fått fordonsskatt och trängselavgifter betalt av företaget som äger bilen. Nu blir det föraren själv som får stå för dessa kostnader vilket kan bli dyrt för förmånsbilister i Stockholm och Göteborg på grund av trängselavgifterna. Läs mer om de ändrade reglerna till följd av bonus-malus-systemet på Svenska Dagbladet.

Vi hjälper dig givetvis med billånet om det är dags för en ny företagsbil eller flera. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning kring ditt nuvarande upplägg och framtida bilköp!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

11 juli 2017

Rekordförsäljning för nya bilar

Det har aldrig sålts så mycket nya bilar som det gör just nu. I juni 2017 ökade nybilsförsäljningen med hela 5,6%. Många ser den goda investeringen och värdet i att äga en helt ny bil och vi ser en riktigt häftig ökning av försäljning av supermiljöbilar. Är du intresserad av att få v…Läs mer »

Visa allt i kategorin Billån

Stäng