Ansök om lån

Vad innebär det nya bonus-malus-systemet för dig med företagsbil? Publicerat 25 april 2017 under kategorin Finansiering

Regeringen har beslutat om att växla upp klimatarbetet ytterligare och det innebär att det ska bli ännu mer förmånligt att köra miljöanpassad bil med lågt koldioxidutsläpp. År 2018 föreslår regeringen att det nuvarande systemet för fordonsbeskattning ersätts med ett nytt som kallas bonus-malus vilket betyder bra/dåligt på latin och syftar till att systemet ska löna sig för de som satsar på miljöbil och vara sämre för de som väljer att köpa en bil med hög miljöpåverkan. Läs här om vad du med företagsbil kan göra för miljön.

Satsa på miljövänlig företagsbil

Vinnarna i det nya systemet blir de företag som kör med bilar som släpper ut noll gram koldioxid som får en bonus på hela 45.000 kr. Förlorarna blir de som satsar på dieselbilar och törstiga bensindrivna bilar som kan räkna med dyrare bilskatt. Det kan därför vara värt att satsa på elbil eller hybridbil om nya företagsbilar planeras att inköpas inom de närmsta åren. Läs regeringens förslag här.

Nya regler för förmånsbilister

En viktig punkt med det nya förslaget är att det blir ändrade regler för förmånsbilister som tidigare fått fordonsskatt och trängselavgifter betalt av företaget som äger bilen. Nu blir det föraren själv som får stå för dessa kostnader vilket kan bli dyrt för förmånsbilister i Stockholm och Göteborg på grund av trängselavgifterna. Läs mer om de ändrade reglerna till följd av bonus-malus-systemet på Svenska Dagbladet.

Vi hjälper dig givetvis med billånet om det är dags för en ny företagsbil eller flera. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning kring ditt nuvarande upplägg och framtida bilköp!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Finansiering

Stäng