Ansök om lån

Renovera sommarstuga – här är våra tips! Publicerat 12 juni 2020 under kategorin Hus & Hem

Dags för en ny säsong i sommarstugan! Kanske har du nyss förvärvat en liten pärla och går i renoveringstankar? Att renovera sommarstugan behöver inte kännas som ett jobbigt måste om du planerar för hur du vill genomföra dina renoveringar. I denna artikel ska vi ge dig några goda råd när du ska renovera sommarstuga!

Renovera sommarstuga – ta det lugnt!

sommarstuga-fundera-2

Vi vet att man ofta kan frestas att påbörja många projekt samtidigt. Risken att man har många oavslutade renoveringsprojekt blir på så vis väldigt stor. Vårt råd är att se över vad man behöver fixa och sedan välja att renovera en sak i taget. Dessutom bör du fundera över hur du vill renovera. Är det en äldre stuga eller torp kan det vara en god idé att fundera på om du vill behålla fastighetens originaldetaljer. Kanske finns det ett stort värde i att behålla en del av stugans karaktär och inte göra det alltför modernt. 

Se över taket

sommarstuga-renovera-tak-3

Taket är såklart mycket viktigt att ha koll på. På många äldre sommarstugor och torp ligger tegeltak. Dessa tak är effektiva så länge teglet är helt och du behöver egentligen bara se till att hålla taket fritt från mossa och löv. Dåliga tegelpannor kan du enkelt byta ut mot nya eller bättre begagnade. Håll också koll på att takpappen är hel samt se över stuprör och hängrännor. Behöver du lägga helt nytt tak? Här hittar du våra tips!

Ha koll på grunden

sommarstuga-grunden-4

Nästa viktiga sak att ha koll på är grunden. Med en väldränerad husgrund håller sig stugan eller torpet friskt längre. Inte en superrolig renovering men ack så viktig! Om du är osäker på om du behöver åtgärda grunden kan du låta en besiktningsman fuktmäta under krypgrunden. 

Sköt om fasaden

sommarstuga-fasad-5

Fasaden är ju det som de flesta möts av. Den är såklart viktig att ta hand om för att säkerställa att stugan eller torpet hålls i gott skick. Om man använder slamfärg som till exempel falu rödfärg, behöver man bara skrapa bort det som går och sedan måla på ett nytt lager. Ett annat bra alternativ är att använda linoljefärg att måla fasaden med. 

Se över fönstren

sommarstuga-fönster-6

Nästa viktiga sak att se över är fönstren i stugan eller torpet. Dåliga fönster vill man undvika. Det är relativt enkelt att renovera sina fönster. Byt ut trä och glas som är trasigt och måla dina nya fönster med en bra färg. Här hittar du mer info om att installera nya fönster.

Skorsten och eldstad

sommarstuga-skorsten

Kakelugnar och kaminer skapar verkligen stämning i din sommarstuga! Dessutom är de ofta en viktig värmekälla i äldre hus. Därför är det såklart viktigt att ta hand om skorstenen som leder ut röken. Man kan behöva kalka om skorstenen och det görs enklast med kalkbruk. Skorstenen utsätts för stora påfrestningar så det är viktigt att undersöka dess skick med jämna mellanrum. Kanske behöver du även kalla in en sotare. 

Behöver du ekonomisk hjälp vid renovering av sommarstugan? Vi hjälper dig gärna! Ansök om lån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng