Ansök om lån

Öka värdet på din bostad med dessa 4 renoveringar! Publicerat 17 september 2020 under kategorin Hus & Hem

Öka värdet på din bostad genom att renovera! Det är nog allmänt känt att inför en försäljning av bostaden vill man se till att bostaden är i toppskick för att kunna få mer betalt. I denna artikel går vi igenom fyra renoveringar som är bra att göra om du vill öka värdet på din bostad!

Öka värdet på din bostad

öka-värdet-på-din-bostad-toppskick-2

Genom att se till att din bostad är i toppskick när det är dags för försäljning, kan du öka värdet avsevärt. För att öka värdet på din bostad kan du fundera på att genomföra en del renoveringar innan det är dags. Här nedan har vi listat fyra värdeökande renoveringar. (Plus några extra.)

Renovera badrummet

öka-värdet-på-din-bostad-badrum-3

En av de jobbigaste och dyraste renoveringarna, men ack så viktig för att öka värdet på din bostad! När det gäller badrumsrenovering är det något som kan ge betydande värdeökning vid en försäljning. Fundera över material- och färgval här. Neutralt brukar fungera bättre rent generellt. Här hittar du tips när du ska renovera badrummet.

Renovera köket

öka-värdet-på-din-bostad-renovera-köket-4

Nästa stora renovering som kan löna sig för att öka värdet på din bostad är köket. Med ett modernt och nytt kök kan du få upp prislappen ytterligare. Smaken skiljer sig givetvis mycket och färg- och materialval kan vara avgörande för en del. Håller man sig till stilrent brukar de flesta ändå vara nöjda tror vi. Här kan du läsa våra 5 tips när du ska renovera köket.

Renovera taket

öka-värdet-på-din-bostad-removera-taket-5

Ett lite större ingrepp på huset men som verkligen lönar sig. Ett takbyte kan kännas mastigt, men att sälja ett hus med tak i dåligt skick kan dra ner priset. Här hittar du våra bästa tips när det är dags att byta tak på villan!

Dränera husgrunden

dränera-husgrund-2

En av de kanske tråkigaste renoveringarna måste nog vara dränering. Men ack så viktig den är! En nydränerad husgrund kan ge ett uppsving i försäljningstider. Husdräneringar är ett stort och ganska kostsamt ingrepp så att ha det gjort kan absolut öka värdet vid en försäljning. Läs mer om husdränering här. 

Fler renoveringar som lönar sig

öka-värdet-på-din-bostad-renovering-7b

Det finns såklart många renoveringar du kan göra för att tjäna ytterligare på en försäljning. Ovan nämnda är ju alla ganska kostsamma men man kan även göra mindre renoveringar för att hjälpa upp värdet litegrann. Exempel på bra, och mindre, renoveringar kan vara:

  • Renovera synliga fel i fasaden på ett hus. Kan vara flagnande färg eller snickerier som behöver fixas till. 
  • Renovera golv. Kanske räcker det att slipa om ett trägolv eller fixa fogen i ett klinkergolv. Fler tips om golv hittar du här. 
  • Fixa till väggar och tak. Väggar och tak kan man snabbt fixa till med lite färg om så behövs. För skadad takstuckatur kan du själv försöka åtgärda med rätt material eller anlita ett proffs. 
  • Fixa till din uteplats/uterum om detta finns. En uteplats som utsätts för väder och vind kan behöva sig en liten touch-up för att se fräsch och fin ut. Kanske räcker det med en tvätt med högtryck för trädäcket eller en slipning och oljning/målning för att väcka nytt liv i uteplatsen.

Tänk på att anpassa dina renoveringar så att de passar bostadens stil och område. Fundera även på att ha en röd tråd genom hela bostaden. Inför försäljningen är det såklart viktigt med detaljerna. Mycket kan piffas till och göras mer attraktivt. Se till att de som kommer på visning verkligen får se bostadens bästa sida!

Funderar du på att sälja men vill öka värdet på din bostad med hjälp av renovering? Vi hjälper dig med finansieringen! Ansök enkelt om lån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng