Ansök om lån

Installera solceller hemma – våra bästa tips! Publicerat 21 november 2019 under kategorin Hus & Hem

Går du tankarna att installera solceller hemma? Hållbart producerad energi har blivit en riktig snackis de senaste åren och marknaden för solceller till huset har fullkomligen exploderat. För bara ett litet tag sedan presenterade till exempel IKEA sin lösning för solceller till villor, ett koncept de kallar SOLSTRÅLE. Hör du till den skara som vill producera din egen el? Här är våra bästa tips på vad du bör tänka på. 

Solceller – så funkar det

Det är såklart inte en superenkel sak att förklara men här följer en kortfattad introduktion. Solceller hänger ihop och bildar större solpaneler som kan monteras på platser där solen kommer åt att lysa på dem. När solens strålar når solcellen skapas en elektrisk spänning mellan fram och baksidan av cellen. Genom att koppla ihop fram och baksidan med en ledning, skapas likström. Likströmmen förs sedan genom en växelriktare som omvandlar strömmen till växelström vilken sedan går att använda som energikälla till t. ex. fastigheter. 

Installera solceller hemma

installera solceller installera hemma 3

Det är flera aktörer som börjat sälja lösningar för installation av solceller på villor och bostadshus. Det ligger verkligen i tiden med vårt medvetna klimattänk att vilja dra sitt strå till stacken och kunna stå för en hållbar framställning och förbrukning av el. När det gäller vilken av leverantörerna man ska välja är det såklart viktigt att noga läsa in sig på villkoren. Jämför vilka garantitider de olika bolagen lämnar på installation, produktion och produkter såväl som priset för just din villa. Ofta får man begära en offert för att få ett så rätt beräknat pris som möjligt. 

Men hur funkar det med moln & snö?

installera solceller moln snö 4

En anledning att känna sig lite tveksam kan ju vara att vi i Sverige har ett halvår med mindre sol och även snö. Men det är faktiskt inget du behöver oroa dig för! Solcellerna fungerar och producerar energi även när det inte är direkt solljus. Däremot blir produktionen självklart något lägre när det inte är direkt solljus. Enligt Vattenfall produceras det som mest el mellan mars-oktober. 

Underhåll av solceller

installera solceller underhåll skötsel 5

Det krävs minimalt underhåll av solceller och de påverkas knappt märkbart av smuts. Underhållet för solceller är därför minimalt och du kan lugnt använda din energi till vad du vill där hemma utan att oroa dig för att behöva klättra upp på taket och joxa med dina solceller. 

Kommer elen att räcka?

installera solceller elbil batteri

En vanlig oro är nog just frågan om elen som produceras kommer räcka. En sak man ska tänka på är att solcellerna i sig inte kan lagra energi. Det krävs istället att man installerar batterier som kan ta in och lagra den överskottsenergi som produceras. Kanske har du en elbil som behöver förses med ström? Perfekt match. I många fall produceras så mycket energi att du kan välja att sälja den vidare till ett elbolag som i sin tur säljer den vidare till sina elkunder. Nu snackar vi hållbar elkonsumtion! 

Är du sugen på att bli ditt eget elbolag och spara in på dyra elfakturor? Vi kan hjälpa din med finansieringen av dina solceller. Ansök enkelt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng