Ansök om lån

Bygga uterum – våra tips! Publicerat 11 november 2019 under kategorin Hus & Hem

Är du sugen på att bygga uterum? Då kan du pusta ut! Vi har plockat fram våra bästa tips på hur du ska tänka inför ditt uterumsbygge. Med denna artikel blir du byggredo på nolltid!

Vissa projekt känns helt enkelt roligare än andra! När det handlar om att genomföra projekt som kommer höja din levnadsstandard tar det kanske inte emot riktigt lika mycket som när det gäller att reparera en skada. Att bygga uterum är ju definitivt ett projekt som hör till den första kategorin. I den här artikeln ger vi dig alla våra bästa tips, från planering till inköp och produktion. 

Bygga uterum – Planering är A och O

bygga uterum planera uterum 1a

Som med alla större projekt är steg ett alltid att planera ordentligt. Utan tydlig planering och förberedelse kan det lätt hända att man hamnar i knipa mitt i ett pågående bygge. Här kommer våra tips!

Bygga uterum kan kräva bygglov!

bygglov

Vi vågar påstå att det absolut första du ska göra när du bestämt dig för att genomföra ditt uterumsprojekt är att ansöka om bygglov om detta krävs. För i det fall du börjar bygga utan ett godkänt bygglov kan du tvingas riva det du byggt och du får med största sannolikhet även en saftig böter. Nej tack till det. Kolla med din kommun vad som gäller för just dig och ditt projekt. 

Ritningar

bygga uterum ritningar 4a

När du har fått bygglovet godkänt (om detta krävs) är det dags att börja planera uterummet ordentligt. Ha en tydlig och skalenlig ritning att gå efter så att du kan få en tydlig bild över hur det kommer se ut när det står klart. 

Planera inköp av material & verktyg

bygga uterum verktyg och material

När du har din detaljplan är det dags att börja skriva inköpslistor. Vilket material ska du bygga i? Vilken typ av verktyg kommer du behöva? Här råder vi dig att vara så noggrann som möjligt för att slippa onödiga avbrott i bygget för att det saknas material eller verktyg. 

Tänk på säkerheten

bygga uterum säkerhet utrustning_6

Tänk även på viktig säkerhetsutrustning! Vid större byggprojekt hanterar man ofta tunga maskiner som man kan skada sig på. Tänk på din arbetsmiljö! Handskar, munskydd, hjälm, riktiga arbetskläder etc. är viktigt!

Starta bygget!

bygga uterum börja bygga 7a

När all planering är på plats är det äntligen dags att skrida till verket och börja bygga. 

Ta eventuellt in extern hjälp

bygga uterum offert 8

Om du inte planerar att göra hela arbetet på egen hand rekommenderar vi att du tar in kompetent hjälp som vet exakt hur saker och ting ska göras. När man jobbar med byggleverantörer är det alltid bra att vara ordentligt påläst så att man kan följa arbetets gång. Vi råder dig alltid att ta in ett antal offerter från olika leverantörer för att jämföra pris och vad som ingår etc. Här tror vi också mycket på att lita på magkänslan. Oftast får man ganska snabbt en känsla för hur ett eventuellt samarbete skulle se ut när man träffar firman. Verkar de seriösa och duktiga? Underskatta inte din intuition.

Följ din tidplan

bygga uterum tidsplan 9

Försök följa en angiven tidplan under byggets gång. Försök jobba med god framförhållning och enligt en given tidslinje för att undvika tråkiga fördröjningar. Jobbar du med en leverantör? Se då till att denne följer sin del av avtalet. 

Inred & njut!

bygga uterum inreda uterum 10a
bygga uterum inreda uterum 10b

Nu står det klart! Det enda som återstår nu är att inreda ditt nya uterum så som du vill ha det. När du sedan sitter där och njuter i din nya oas kan du se tillbaka på en smärtfri och rolig byggprocess! Vill du bygga uterum och behöver ett bra lån? Vi hjälper dig, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng