Ansök om lån

Bygga utekök – våra tips! Publicerat 4 maj 2020 under kategorin Hus & Hem

Sugen på att bygga utekök så här i vårtider? Snart är sommaren här och då kan det ju vara trevligt att kunna laga maten utomhus. För vem håller inte med om att maten alltid smakar lite bättre när man äter den utomhus? Och kanske blir den snäppet ännu godare om man också tillagar den ute? Hur som helst, när du bestämt dig för att bygga utekök är detta din guide!

Bygga utekök

bygga-utekök-bygga-2b

Att bygga utekök kan göras hur enkelt – eller svårt – man vill! Beroende på vilken typ av utekök du vill bygga, lägger du mer eller mindre tid på att förverkliga just din vision. Oavsett vilken typ av utekök du siktar på är ju syftet för många det samma; att kunna laga maten utomhus samtidigt som du kan njuta av härligt sommarväder i familj och vänners sällskap. I denna artikel ska vi guida dig när du bestämt dig för att bygga utekök. Häng med! 

Vilken typ av utekök vill du ha?

bygga-utekök-murat-3

Första steget mot ditt nya utekök är såklart att bestämma sig för vilket typ av kök man vill ha. Ska det vara ett platsbyggt kök i trä eller ett murat kök? Kanske vill du kunna flytta köket och vill därför ha ett mobilt alternativ? Oavsett vad du väljer finns det vissa saker du bör fundera över. 

Planering är A och O

När du bestämt dig för vilken typ av utekök du vill ha är det dags att planera ordentligt. Vilken typ av ytor vill du ha? Behöver du hyllplan för placering av verktyg, kol osv? Hur stor bänkyta kommer du behöva för att ha gott om plats? Vill du ha tillgång till vatten och el i ditt utekök? För att tillgodose alla dina behov är val av plats för ditt kök avgörande. Köket kanske man också vill ha i direkt anslutning till den plats där man ska äta maten. Det handlar ju faktiskt väldigt mycket om att vara tillsammans och njuta av matlagning och umgänge. 

Bygg ett enklare utekök

bygga-utekök-enkelt-5

För den som inte vill lägga för mycket tid och energi innan de kan börja laga mat utomhus kan det vara ett bra alternativ att tänka enkelt. Ett enkelt och smidigt alternativ är att bygga, eller köpa en färdig, robust bänkyta som du kan placera intill grillen. Tänk alltid på att placeringen av grillen bör göras med omtanke. Placera grillen så att det inte finns någon risk för brand. Det finns även många fina färdiga utekök att köpa som snabbt kan monteras och börja användas. 

Bygg ett lite mer avancerat utekök

bygga-utekök-avancerat-6

För den som vill ha lite mer av ett projekt är det kanske ett bra alternativ att mura ett utekök. Detta kan varieras i oändlighet och har man bara rätt kunskaper så blir det riktigt snyggt! Här bör man dock tänka på underlaget. Väldränerad mark eller berggrund kräver minimalt förarbete. För mjukare underlag behöver du göra lite mer förarbete. Gräv ett dike så stort som köket ska vara, bottna med dränerande grus och packa hårt. Lägg några trädgårdplattor i botten och börja sedan mura ditt kök! När du murat klart kan du efterbehandla som du önskar, kanske måla eller putsa med putsbruk. 

Vatten, avlopp och el

bygga-utekök-vatten-7

För ett fullt utrustat utekök vill man kanske ha både el och vatten i sitt utekök. Många gånger räcker kanske kallvatten och då kan man med enkelhet koppla vattenslangen till en enkel kran och vask. För att ta hand om vattnet kan du ha en hink undertill som du tömmer direkt eller så kopplar du på en slang och leder bort vattnet på så vis. Antingen leder du vattnet till mark som kan ta hand om överskottsvatten eller så kopplar du helt enkelt på vasken till ett befintligt avloppssystem. För att få el är ett vanligt utomhusuttag den bästa lösningen. Köp en utomhusskarvsladd och sen kan du köra mixer och elvisp bäst du vill! 

Vem är sugen på att bygga utekök? Vi är! Här är en finfin guide från Byggmax om du känner likadant. Om du behöver finansiell hjälp kan du enkelt ansöka om lån här. För fler härliga stunder utomhus kan du läsa om att bygga pool här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng