Ansök om lån

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen. Publicerat 14 februari 2018 under kategorin Billån

Att äga en bil hör till livet för många av oss. Vardagen fungerar helt enkelt inte utan den för vissa. Visst kan man köpa en begagnad bil till ett lågt inköpspris men det blir oftast billigare i längden att göra en lite större investering. Särskilt om man inte är typen som gillar att själv genomföra underhåll och reparationer. Då är det bra att det finns möjlighet att teckna ett förmånligt billån. I den här texten ska vi gå genom några av de saker som det är bra att tänka på innan man tar sitt billån.  

Låt oss säga att du har hittat din drömbil men saknar ekonomiska förutsättningar att genomföra köpet. Då är det läge se över hur det fungerar med billån. Det kan vara förmånligt att låna pengar till bilen, särskilt när räntorna är så låga som idag. Bilen anses ofta vara en bra säkerhet och det påverkar räntan positivt. Konkurrensen är stor när det gäller olika billån idag. Det finns många banker och kreditinstitut som konkurrerar om att få dig som kund genom att erbjuda förmånliga villkor. Vi kommer nu att lista några saker som det är viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att låna pengar till bilen. Det val du gör kommer att påverka din ekonomi, tills lånet är återbetalt. Här är några saker att fundera kring:

  • Storleken på kontantinsatsen påverkar lånevillkoren
  • Jämför olika billån och välj det som är mest förmånligt
  • Förköp dig inte, bara för att du får låna
  • Tänk på avdragsrätten när du deklarerar
  • Välj ett lån med flexibla amorteringar

Att välja billån

Att jämföra billån är idag en smidig procedur som bara ta några minuter. Det finns olika verktyg online som hjälper dig att ta in villkor från flera långivare. Tänk på att det finns många andra faktorer än räntan som avgör om ett lån är förmånligt utifrån din situation. Att binda räntan gör affären mer överskådlig, men har historiskt inneburit att man får betala lite mer än när räntan är rörlig. Idag är dock räntorna så låga att det kan vara ekonomiskt fördelaktigt att binda dem. Räntan brukar bli något högre om din kontantinsats är låg. Det kan därför vara bra att ha sparat ihop en ordentlig kontantinsats.

Fördelen med ett billån är att du fördelar kostnaderna för bilen över en längre tidsperiod. Så länge du är medveten om att en bil även för med sig andra kostnader än ränta och avbetalningar och inte lånar för mycket, är denna form av lån ofta en bra affär. Med ett billån kan du få råd att köpa bilen du verkligen vill ha. Förhoppningsvis slipper du då oroa dig lika mycket för oförutsedda kostnader som om du köper en bil om kanske är sämre än drömbilen. Ta dig tid att gå igenom alla villkor det innebär att ta ett billån, det lönar sig! Med vårt billån får du en riktigt bra deal, ansök här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Billån

Stäng